שביתת הנקה :-(

דיון מתוך פורום  הנקה

22/10/2012 | 02:19 | מאת: אמא של טליה

שלום רב אשמח לעזרה... הקטנה שלי בת 7 וחצי חודשים. יונקת הנקה מלאה, אוכלת 2-3 ביום פירות/ירקות. לא אוכלת מבקבוק כי מאז ומעולם סירבה לכולם.. ביומיים האחרונים אני והיא מעט חולות. אני עם גרון כואב וצינון קל והיא עם שיעול לח וצינון שמלווה בחום. מאז אתמול לפנות בוקר היא מסרבת לינוק. בכל פעם שאני מקרבת אליה את השד/הפטמה היא זורקת את הראש אחורה, בוכה צורחת או נושכת אותי ולא מסכימה לינוק! בינתיים אני נותנת לה בכפית וכן ממשיכה פירות (מסכימה לאכול בכפית אבל לא כמויות גדולות). הסירוב הזה נורא קשה לי ומלחיץ ומפחיד. א. מה עושים כדי שלא תתייבש לי? עם כפית לא אוכלת/שותה הרבה. ב. האם אני יכולה לעזור לה לחזור לינוק? אני מידי פעם מצליחה "להכריח" אותה ע"י טפטוף חלב מהפטמה שלי לתוך פיה הפעור מבכי ואז היא מתחברת אבל לא תמיד וזה די מלחמה. ג. יכול להיות שזה פשוט הצינון? מה עושים אם כשיחלוף הוירוס תמשיך לסרב? אני מאוד מודאגת ואשמח לכל עזרה. תודה.

22/10/2012 | 08:00 | מאת: אלן שיין

שלום לך אני די בטוחה שזה כן הצינון. אם האף קצת סתום אז לא נעים לא להיות מסוגלת לנשום בזמן שהיא יונקת. תנסי לנקות את האף לפי הנחיות רופא - מי מלח ואולי זה ישחרר קצת. תשאבי ותנסי לתת לה את החלב בכוס (לתינוקות) זה גם מעין משחק עבורה. או חלב בדייסה. כך היא תאכל יותר וגם תקבל את החלב שלך. אני מאמינה שהיא תחזור לינוק ברגע שהיא תרגיש יותר טוב. שינוי תנוחה עוזרת - שהיא עליך את שכובה קצת אחורה כי היא בשליטה יותר ממך. היא יכולה לווסת את הלחץ והזווית יותר מאשר אם היא מתחת לשד. מאחלת לכן החלמה מהירה ורפואה שלמה. אלן

22/10/2012 | 08:24 | מאת: אמא של טליה

מנהל פורום הנקה