אובדת עצות - נשיכות חמורות ומסרב לבקבוק

דיון מתוך פורום  הנקה

18/08/2012 | 20:46 | מאת: שרון א.

בני בן 9.5 חודשים. מגיל 5 שבועות אכל בקבוק אחד של סימילאק ביום (אכל כמויות זעירות) אך מזה כחודש מסרב לאכול בקבוק (ניסיתי פטמות שונות כולל פטמה כמו של כוס המים שלו של אוונט). יש לו 8 שיניים .נשך אותי בעבר אך זה עבר. אוכל מאד יפה מוצקים. בימים האחרונים כל הנקה כרוכה בנשיכות מרובות ומה שהכי גרוע שנושך ולא עוזב ועלי להכניס אצבע כדי להשתחרר מהנשיכה. כואב מאד וחוששת שיקרע לי את הפטמה. את בכורי הנקתי יותר משנה עד שגמל את עצמו. אני אובדת עצות כי נושך בהנקות ומצד שני מסרב לבקבוק (לא מוכן להכניס לפה כלל). נשמע לי גיל צעיר מדי לעבור לארוחות מוצקות בלבד ללא 2-3 הנקות / בקבוקים ביום לפחות. ומה עושים לפנות בוקר למשל? הלך לישון בוכה כי נשך ולא יכולתי להניק לפני השינה. דאובה ומיואשת - מה עושים?!

21/08/2012 | 17:45 | מאת: אלן שיין

היי שרון\ זה כבר גיל שצריכים להציב גבולות אצל תינוקות רבים. לא נותנים לו לנשוך. את אומרת לו שזה כואב וכל פעם שמתחיל לנשום את מפסיקה את אותה הנקה. הוא לומד מאוד מהר שזה קשור. הוא מבין כבר. תינוקות שאוכלים לא יכולים לנשוך כי זה שובר את הואקום ולא מצליחים. נושכים כאשר מסיימים ומתחילים לשחק. תנסי להקדים אותו ולהוריד אותו לפני שהוא מגיע למשחקים. אם נשך אז את אומרת לו בצורה מאוד ברורה שזה כואב לך ואסור לו לעשות את זה. בגיל הזה גם לא צריכים בקבוקים. יש כוסות של תינוקות ואפילו כוס רגילה. ברגע שאוחזים בחפצים ומתיישבים לבד הם גם יכולים לאכול או לשתות מספל לבד. בברכה אלן

מנהלי פורום הנקה