גמילה בגיל שנה ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה

07/08/2012 | 22:12 | מאת: ענבר

בני בן שנה ועשרה חודשים .יונק רק על מנת להרדם בצהריים ובלילה. מתעורר המון בלילה ובכל פעם יונק בכדי להרדם.לעיתים הוא מתעורר המון וכבר כואב לי להניק,וקשה לי לנתק אותו. בימים האחרונים אני דיי מיואשת ורוצה להפסיק להניק,בנוסף בחודש הבא הוא נכנס לגן והוא אמור לישון שם(בלי הציצי) ואני לא רוצה שיהיה לו מאוד קשה. הוא הילד השלישי שאני מניקה ויש לי טראומה מהגמילה של הבן הבכור שממש בכה,אומנם חיבקתי, נישקתי,הרמתי אותו והסברתי שאיו יותר חלב ושהוא כבר גדול.אבל עד היום כשאני נזכרת בסיטואציה קשה לי מאוד.(הבת האמצעית נגמלה לבד בגיל שנה ו-9). אשמח לעצות כיצד לעשות את זה בדרך הכי טובה. תודה

10/08/2012 | 18:07 | מאת: עדי יותם

היי ענבר, אני שומעת שאת קשורה מאוד לבנך ומאוד קשובה לצרכים שלך, ואת רוצה מאוד להקל עליו גם בכניסה לגן וגם בגמילה. אני מציעה לך לא להתייחס למועד הכניסה לגן, שהוא קרוב מאוד, כאל תאריך שעד אליו את חייבת לגמול. להפך, אם תורידי לחץ מהעניין, החיבור מחדש אלייך דרך ההנקה יכול לעזור לו להסתגלות. הוא ילמד להירדם בגן כמו ילדים אחרים שרגילים בבית להירדם בנדנוד, על הידיים או בהנקה, ובגן עוזרים להם ללמוד להירדם לבד. יש לא מעט פעוטות שהטכניקה שלהם משתבשת וההנקה נעשית לא נעימה לאמא. אני לא בעד שתסבלי בשבילו... גם בגילו אפשר להתעקש על תפיסה טובה ויעילה ולא להרשות לו להכאיב לך. צריך לחזור לתנוחות הבסיסיות כמו בימים הראשונים כשאמא מחברת ולא התינוק מתחבר בעצמו, להקפיד שיפתח פה גדול, להכניס חלק גדול מהחלק התחתון של ההילה. נסי לדבר איתו - הוא כבר מבין הכל, ולהודיע שהכללים משתנים. למשל - לא יונקים יותר באמצע הלילה אלא רק כדי להירדם, ולהסביר שבגן ילמד להירדם בלי הנקה. אפשר לעודד אותו גם לינוק לפני השינה אך לא לאפשר הירדמות ממש אלא לנתק כשמנומנם ולסייע לו בליטוף/טפיחות להירדם ללא ההנקה. זה תהליך לא פשוט ודורש סבלנות, שימי לב שאת דואגת גם לעצמך בתקופה זו - לא פשוט, בקיץ החם ועם שלושה ילדים! אני מציעה לך גם להגיע למפגשים של ליגת לה לצ'ה אם יש באזורך, להיעזר בניסיונן של אמהות אחרות ולקבל תמיכה. www.LLLisrael.org.il. יש גם קבוצה סגורה בפייסבוק. בהצלחה!

מנהלי פורום הנקה