הנקה ושאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה

21/05/2012 | 20:16 | מאת: אפרת

שלום אלן אני בסוף ההריון השני ועתידה ללדת ממש בקרוב. את הילדה הראשונה שלי הנקתי הנקה מלאה ללא בקבוקים כי הייתה לי האפשרות להיות איתה בבית תקופה ארוכה. כיום אני מתעסקת בעוד תחומים אך מאוד רוצה שהמזון של ביתי שתיוולד בקרוב יהיה חלב אם ללא תחליפים. יש לי כמה שאלות: אני אצטרך להיעדר פעם בשבוע מהבית ליום שלם ולכן לא אוכל להניק ביום הזה. 1. אני רוצה לדעת איזו משאבת הנקה כדאי לי לקנות? 2. ממתי להתחיל להרגיל אותה לאכילה מבקבוק? (בעיקרון אצטרך להתחיל להיעדר מהבית ליום בשבוע בסביבות חודש ספטמבר, אך לפני זה גם יהיו לי ימים, לא קבועים, שאצטרך להיעדר פה ושם). 3. מתי להתחיל לשאוב ולשמור חלב? תודה

22/05/2012 | 16:53 | מאת: אלן שיין

היי אפרת, כדאי לך לרכוש את הספרון שהוצאנו לאור ממש בזמן האחרון. עוד לא פרסמנו אותו!!! הוא נקרא: לחזור לעבודה, להמשיך בהנקה" ומתיחס לכל אם שחושבת על שאיבה והשארת תינוק עם בקבוקים. אפשר להזמין בטל: 03-6472411 אצל כל אחת ואחת זה שונה לכן אין חוקי ברזל. לגבי משאבות אם את באזור המרכז יש לנו לדעתי אחד המשאבות הכי יעילות ומשתלמות - של חברת אמדה - ה-לקטאליין. אפשר לנסות אותו אפילו לפני הרכישה אצלנו. (לקחת את זאת לבת שלי שילדה לפני 7 חודשים!) החלב נשמר למשך 2-3 חודשים אז חכי כשבועיים ואז אתיכולה לנסות לשאוב פה ושם על מנת להקפיא. לא רצוי להשאיר שאיבה לרגע האחרון. יש לחץ ואי אפשר לדעת איך זה יצליח. לפחות אם יש כמה מנות בתא הקפאה - לא תשארי בלי. אין "להרגיל" לבקבוק. רוב התינוקות משלבים ללא כל עוררין אבל תמיד יש כאלה שפשוט מסרבים. זה עניין של רצון לא של מיומנות. ויש שמחכים עד שאימא חוזרת! אבל שוב - לרוב אין כל בעייה ולא חשוב מתי מתחילים עם בקבוקים - אין קשר. כי יש כאלה שאכלו מבקבוק בגיל חודש ואז גיל 3 חודשים סרבו. אז תחשבי באופן חיובי - ונקוה שהתינוקת תהיה ברוב שלא אכפת להם. בברכה אלן

22/05/2012 | 20:40 | מאת: אפרת

קודם כל תודה על התשובה. זה מאוד עוזר להבין.. אני גרה באצבע הגליל אך כן רוצה לרכוש את המשאבה שהמלצת לי עלייה..של חברת אמדה - ה-לקטאליין. כיצד אוכל להשיגה? יש אפשרות של שליחה בדואר? כמה היא עולה? והאם היא קלה לנשיאה? תודה רבה

מנהל פורום הנקה