האכלת יתר?

דיון מתוך פורום  הנקה

28/05/2011 | 14:22 | מאת: טלי

שלום בני בן חמישה שבועות. עולה יפה במשקל. הרופא טוען שעולה יותר מדי. נולד 3360 וכיום שוקל כחמישה קילו. לטענתו הילד סובל מהאכלת יתר. אציין כי אני רק מניקה. לעיתים הילד דורש אוכל כל שעה וחצי שעתיים ולעיתים כל שלוש שעות. האם עלה מדי בשמקל? האם תיתכן האכלת יתר בהנקה? אני כבר לא יודעת מה לעשות. שני רופאים אמרו שכן ואילו יועצות הנקה אומרות לי שלא. מה עליי לעשות? מה נכון עבור בני?

29/05/2011 | 11:47 | מאת: אלן שיין

היי טלי, חייבת לחזק את העמדה של היועצות - הרי הן יותר בקיאות בנושא ההנקה מאשר רופאים. כמו שאני לא רופאה ולא מתימרת להיות - צר לי אבל יש הרבה רופאים שמעבר לנסיון (לפעמים כושל) האישי לא מתעדכנים אודות ההנקה. אין לרוב האכלת יתר אצל יונקים - גם חלב אם לא משמין והוא מתאים בדיוק לצרכים של התינוק. אם הוא עולה עכשיו הרבה - יש האטה טבעית בהמשך (מסביב ל4-5 חודשים) ואז תראי שהוא כבר לא עולה כמו שהיום. תינוקות יונקים אמורים לאכול לעיתים קרובות - כמויות יותר קטנות כי זה מה שמתאים לקיבה כה קטנה. תינוקות שהם כבדים ושמנים מפורמולה - יש מה לדאוג כי גם האוכל כבד מידי ואוכלים פי כמה באמצעות בקבוקים. תלכי לפי האיטואיצה - אם הרופא לא יכול להמציא ממצאים מדעיים אודות דעותיו אז כנראה שזה באמת לא מבוסס. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה