אנטיביוטיקה והנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

20/05/2001 | 21:32 | מאת: יעל

שלום, האם מותר להניק כשיש חום? אילו סוגי אנטיביוטיקה מותר לקחת בהנקה אם בכלל? בתודה מראש. יעל

21/05/2001 | 09:47 | מאת: רוז

אם מותר להניק כשלא מרגישים טוב? אני לא הייתי מציעה, כי הנקה דורשת כוחות, והמחלה גם כן. אלא אם כן את מרגישה שיש לך כוח. יש אנטיביוטיקה שאסור להניק איתה, ויש כאלה שמותר אבל אי אפשר, כי הן מיבשות הרבה פעמים את החלב. אז מה שצריך לעשות זה לבדוק לגופה של אנטיביוטיקה, לשאול את הרופא, להסתכל בהתוויות, ו...לראות אם יש לך כוח.

21/05/2001 | 15:16 | מאת: אלן שיין

היי יעל, התשובה לשאלה האם מותר/רצוי להיניק שיש חום היא כן וכן. חום לפעמים מעיד על התחלה של דלקת בשד. האם יש לך עוד סימפטומים של מחלה? אם אכן יש לך צינורית סתומה או התחלה של דלקת הפתרון בשני המקרים הוא הנקה לעיטים מאוד קרובות, לרוקן את השד כמה שיותר. נכון שכתוצאה ממחלה או חום מרגישים חולשה אבל לשבש את ההנקה מצריך לפעמים כוחות על - אפילו יותר מאשר "לשלוף שד". גם כך הוטל על האם טיפול בתינוק אפילו אם היא לא מרגישה טוב - אבל אין "גימלים" לאמ שלא מרגישה טוב. אנחנו צריכים להמשיך לענות על צרכיו של התינוק - אלא אם יש מזל ומישהוא אחר זמין להרתם למשימה הזאת. בסופו של דבר, אם אנחנו חולות הכי טוב שהתינוק יהיה נינוח. ובשביל אם מיניקה ותינוק יונק - זה רק דרך השד. רוב דלקות בשד לא מגיבות לטיפול אנטיביוטי כך שרצוי לט0פל בבעיה בלי. אבל אם הרופא קבע שאת צריכה ליתול אנטיביוטיקה רובם מתאימים להנקה ופשוט את צריכה להגיד לרופא שאת מיניקה והוא צריך לדעת איזה סוג מתאים. אם הוא לא יודע ניתן להתקשר ל"הריופון" ע"י בית חולים אסף הרופא - ד"ר ברקוביץ 9309 977 08 או לפרופ' מרלוב-ביילינסון - טל: 7472 937 03. אני מאחלת לך החלמה מהירה והצלחה!

21/05/2001 | 19:04 | מאת: יעל

אלן, תודה רבה על תשובתך. אין לי דלקת בשד אלא דלקת גרון. אני שמחה להניק גם כשאני חולה פשוט פחדתי שאני אזיק לבתי. אני משתדלת למצוא את הכוחות למרות שיש לי עוד שני ילדים קטנים. בכל מקרה אחד הפתרונות שמצאתי הוא להניק בשכיבה כך שאני מצליחה לצבור כוחות במשך היום. בכל מקרה תודה.

02/09/2009 | 20:54 | מאת: אקמול

מנהל פורום הנקה