הנקה ורמת ברזל בדם

דיון מתוך פורום  הנקה

09/07/2001 | 12:41 | מאת: קרן

שלום, אני מניקה את בני מזה 7.5 חודשים. בשבוע שעבר פניתי לתרום דם (בבנק הדם מותר 6 חודשים לאחר הלידה) ובבדיקה מקדימה שערכו לי התברר כי רמת ההמוגלובין שלי היא 11.7 (המינימום לתרומה הוא 12). אציין עוד כי לאחר הלידה רמת ההמוגלובין שלי היתה נמוכה ביותר (בערך 8.5) ולכן לקחתי כדורי ברזל מספר שבועות. האם רמה נמוכה של המוגלובין משפיעה לרעה על ערך חלב האם (מבחינה תזונתית)? ומהי רמת ההמוגלובין שיש לשאוף אליה בתקופת ההנקה? אציין כי תחושתי הכללית היא טובה ואיני מרגישה חולשות בתנאי שאני מקפידה לאכול בזמן. תודה, קרן

09/07/2001 | 14:42 | מאת: נטלי

אני לא בטוחה לגבי ההשפעה על ערך חלב האם. יכול להיות שמשפיע. חשוב שתקפידי לתת לו את הברזל שממליצים לתת מגיל מסויים (כבר שכחתי את הגילאים. הבת שלי כבר אוטוטו בת שנתיים). בכל מקרה ידוע לי שממליצים להמשיך ולקחת תכשיר ברזל גם לאורך כל ההריון וגם לאורך כל ההנקה. את יכולה להמשיך ולקחת את המולטיויטמין שלקחת בזמן ההריון (אני לוקחת למשל מטרנה, וכתוב עליו בפירוש שהוא מיועד לנשים בהריון ולמניקות). היות ואלן בחו"ל, נסי לשאול את שאלתך גם בפורום הנקה של IOL (נתתי את הכתובת כמה וכמה פעמים בתשובות קודמות בפורום זה). מקווה שתרגישי טוב

17/07/2001 | 03:14 | מאת: אלן שיין

היי קרן, תינוקות יונקים מנצלים וקושרים את כמות הקטנה של ברזל שיש בחלב אם ומחקרים מעידים על כך שתינוקות יונקים פחות אנמיים מאשר תינוקות שמקבלים פומולות שיש בהם תוספת מלאכותי של ברזל. ( דונקן וכו' 1985). כל עוד התינוק לא מראה סימנים של אנמיה (אם יש חשש אפשר לארוך לו בדיקת דם) אין צורך לתת לו ברזל. אני לא יודעת מה היא רמה ממוצעת של המוגלובין . כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה.

מנהלי פורום הנקה