חימום חוזר של חלב שאוב
דיון מתוך פורום הנקה
שלום רב. אני בעיקר שואבת חלב בגלל פטמות שקועות מאוד ויש לי כמה שאלות: 1. האם זה נכון שמי ששואבת החלב נגמר לה מהר יותר מאשר מניקה? 2. לעיתים בני מוכן לנסות לינוק ולעיתים לא, מה הסיבה? 3. שאבתי חלב והוא לא סיים את הכל. האם מותר לשים את מה שנותר במקרר ולחמם שוב, או מה הדרך המומלצת לטיפול בחלב שנשאר? 4.האם יש הבדל בויטמינים ובחיסונים שבחלב בין חלב שאוב לחלב ביניקה? תודה
היי שלי, את צריכה עזרה כדי לחבר את התינוק בצורה הכי יעילה. לגבי שאלותיך: 1. היות ותינוקות אוכלים בקצב יותר מהיר מבקבוק אז גם אוכלים יותר כל פעם מאשר ביניקה - לכן קשה לעמוד בדרישה המוגברת הזאת בשאיבות. 2. אם הוא מוכן או לא לתפוס - לרוב זה יהיה תלוי בך - זוית ההתחברות וכמובן לחץ הנפשית שלעיתים הוא מרגיש. 3. לא רצוי לחצם בשינית חלב שכבר נגע בפיו. עדיף לחלק את המנות לתת חצי - ואם הוא לא גומר את הכל - החלק שלא נגע בו אפשר לאחסן. 4. אין ממצאים מדוייקים וכל פעם מגלים דברים חדשים אבל מה שכן ידוע הוא שחלב טרי ישר מן השד יותר בריא, טרי ומכיל את כל הויטימינים הדרושים. מאידך חלב העובר תהליכים - קירור, הקפאה, חימום - מופחת במרכיבים מסויימים או שחלק מהמרכיבים פגועים. איך שלו יהיה - חלב אם העובר כל תהליך עדיין מועדף ויותר מתאים ובריא לתינוק מאשר כל אוכל מעובד. (פורמולות). היום יש לנו קליניקה (במקום מחר) אז אם את מאזור המרכז תבואי ונעזור לך עם התפיסה. יש קבוצה קטנה לכן מחיר קבוצתי. בברכה אלן