ירידת כמות החלב החל משעות הערב - לילה

דיון מתוך פורום  הנקה

20/03/2024 | 11:26 | מאת: דינה

שלום לך החל מהיומיים האחרונים - מרגישה שאין לי בכלל חלב החל משעות הערב-לילה... החזה מרגיש ממש קל. זה לא היה ככה פעם. התינוקת מנסה לינוק, בוכה (כנראה כי לא יוצא) ושוב מנסה.. זה ממשיך ככה למשך דקה. ואז כנראה הגוף מייצר חלב חדש ואני מתחילה לשמוע שהיא בולעת. בעיקרון אני מניקה הנקה מלאה (תינוקת בת 4.5 חודשים). אבל אם לדוגמה התינוקת ישנה ב-12 בלילה, אני מניקה אחרי שהיא מתעוררת, בערך ב-10 בבוקר. (והחזה מאודדד גדוש ומציק אחרי 10 שעות ללא הנקה) ככה אני מתנהלת תקופה מאוד גדולה, בערך מאז שהיתה בת חודש וחצי. אז היום לדוגמה בעלי קם ב-5 בבוקר לעבודה, והביא לי אותה למיטה כדי שאניק אותה (שיהיו יותר הנקות ביממה וכך כמות החלב תגדל). מצד שני אני לא בטוחה אם כדאי כי: - אולי זה מזיק להתפתחות שלה לעצור לה את השינה הרצופה? - וגם היא באחוזון 96, אתמול שקלו אותה, שוקלת 8.300. אני לא רוצה שהיא תשמין אם אוסיף עוד הנקה. אולי כדאי לשאוב ב5 בבוקר במקום להעיר אותה ואז לשפוך את זה? (היא לא מוכנה לשתות חלב שאוב). מה את ממליצה לעשות? ממש רוצה שיחזור לי החלב בשעות הערב-לילה.. :( תודה.

שלום דינה קראתי מה שכתבת. לצערי לא יוכל לתת לך ייעוץ מקצועי מקיף ומלאה דרך האינטרנט, ממליצה לך לקבוע ייעוץ הנקה פרטני עם יועצת הנקה מוסמכת בקהילה. יש יועצות הנקה בתחנה לבריאות משפחה ויש יועצות הנקה בקופת חולים. בהצלחה !

מנהל פורום הנקה