מאכלים שגורמים לגזים בתקופת ההנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

07/01/2024 | 14:18 | מאת: יעל

בס"ד שלום לך יש לי 2 שאלות: 1. מאיזה מאכלים את ממליצה להימנע בתקופת הגזים של תינוקות? 2. והאם לאחר תקופת הגזים (כשממשיכים להניק), ניתן לחזור ולאכול את אותם מאכלים? תודה רבה!!

שלום יעל אין צורך להימנע ממאכלים מסוימים בתקופת גזים אצל התינוק. התקופת "קוליק" נמשכת מגיל 0 עד גיל 3 חודשים וקשורה לבניית פלורה טבעית במעיים של התינוק. מרכיבי מזון במאכלים הגורמים לגזים אצל האם, מגיעים לא מפורקים למעי הגס של האם ושם מתפרקים על ידי חיידקים, בעקבות כך נוצרים גזים. מכוון שחלב אם נוצר מהדם אימהי ומכוון שמרכיבי המזון במאכלים הגורמים לגזים לא מגיעים לדם האם, תינוק יונק אינו אמור לסבול מגזים בעקבות המזון שאוכלת אימו. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה