איך ניתן להגביר את כמות החלב?

דיון מתוך פורום  הנקה

03/01/2024 | 15:20 | מאת: מיכל

היי אם לא הנקתי הרבה וכתוצאה מכך כמות החלב ירדה, יש דרך להגביר אותה? תודה.

שלום מיכל על מנת להגביר ייצור חלב מומלץ לבצע מגע עור לעור עם התינוק, להגביר מספר ההנקות ביממה , לפחות ל 8 פעמים ב 24 שעות, לא לדלג על הנקות לילה, לצמצם מרווחים בין הנקות - לא יותר מ 4 שעות, לבצע שאיבת חלב אם לאחר כל הנקה , כ 20 דקות מכל שד, להקפיד על שתייה מספקת ותזונה מאוזנת ומגוונת, מקבוצות מזון שונות, להימנע משתיית תה עם נענע ומרווה. עבודה קצת קשה ואינטנסיבית , אך יעילה, תוכלי לראות שיפור בכמויות כבר בשבוע ראשון. מומלץ להשתמש במשאבה חשמלית דו צדדית, חוסך זמן ומבצע גירוי יעיל יותר להגברת ייצור חלב.

מנהל פורום הנקה