לא יודעת מה לעשות.. מה את ממליצה?

דיון מתוך פורום  הנקה

28/12/2023 | 10:03 | מאת: יעל

התינוקת שלי בת חודשיים, והיא התחילה לישון לילה שלם (7-8 שעות). כולם אמרו לי שזה קורה בגיל 3 חודשים, אבל אצלה זה קרה לפני. בכל מקרה, מה את מציעה לעשות בקשר להנקה? אני קמה בבוקר ממש מלאה בחלב ומטפטפת על הסדין.. עכשיו כשהתחלתי לישון כל הלילה חשבתי לחזור ללימודי מקצוע כי עצרתי אותם.. וגם שמעתי שאם ישנים 5 שעות רצופות בלילה זה ממש חשוב לשיפור המצב רוח אחרי לידה.. אבל מצד שני, אני לא רוצה שכמות החלב תרד לי כי אני לא מניקה בלילה... מה עושים? תודה!

שלום יעל בדרך כלל תינוקות מתחילים לישון בלילות אחרי חודש וחצי. הדאגות שלך מוצדקות לגמרי - מרווחים גדולים ותדירות נמוכה של הנקות עלולים להוביל בסופו של דבר לגודש ולירידה בכמויות החלב. אני מציע לך להניק תינוק בלילה כאשר את מתעוררת בעצמך עם תחושת מלאות בשדיים. תינוק יכול לינוק בלי להתעורר. כך תוכלי להרוויח לעצמך עוד מספר שעות של שיינה רצופה לאחר מכן וגם תשמרי על תפוקת חלב תקינה. במידה ותינוק נרדם בשעות הערב המוקדמות ואת עדיין ערה , את יכולה להציע לו הנקה לפני שאת הולכת לישון , זה יעזור לך לצמצם פערים בלילה, בנוסף כדאי להניק בתדירות גבוה יותר ביום. אמור להיות לפחות 8 הנקות ביממה. במידה ותחזרי ללימודים , מציע לך לשאוב חלב אם כדי לשמור על תפוקה תקינה של חלב אם. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה