המשך - שאלות בקשר להנקה ממושכת

דיון מתוך פורום  הנקה

27/12/2023 | 17:25 | מאת: מישהי

שלום, תודה על תשובתך, התעוררו אצלי עוד 2 שאלות :) 1. אם אני מניקה הנקה ממושכת, ואני נכנסת להריון ויולדת עוד תינוק, מה קורה מבחינת ההנקה? כי לתינוק החדש אמור להיות מעט חלב (קולוסטרום) ולא את החלב של עכשיו. 2. האם אחרי הלידה השניה, הגוף מבין שצריך להגביר את יצור החלב כי צריך להניק 2 תינוקות? תודה רבה לך!

היי. נכון מאוד. כאשר את נכנסת להריון, בשבוע 16 להריון מתחיל להיווצר קולוסטרום והטעם והנפח של החלב משתנה . רוב התינוקות נגמלים לבד בתקופה זו, אך יש כאלה שממשיכים לינוק . כאשר נולד תינוק חדש יש אופציה להניק גם תינוק קטן שנולד וגם פעוט. לתופעה קוראים - TENDEM NURSING. יש לציין ששדיים הופכות להיות רגישים בהריון ולכן לא לכל האימהות זה מתאים. בנוסף הנקה בהריון מומלצת רק בתנאי שהריון תקין לגמרי ואין סכנה לצירים מוקדמים וכדומה. כאשר את מניקה תאומים או תינוק קטן יחד עם פעוט הגוף יודע לייצר כמויות חלב בהתאם. בהצלחה

מנהל פורום הנקה