שאלות בקשר להנקה ממושכת

דיון מתוך פורום  הנקה

27/12/2023 | 09:03 | מאת: מישהי

שלום :) רציתי לשאול: 1. ראיתי באינטרנט שכתוב: "אבל עודף הנקה, כלומר הנקה אחרי גיל שנתיים, או הנקה בלילה אחרי גיל שנה, מגדילים את הסיכון לחורים בשיניים" - האם זה נכון? (כי אני מעוניינת להניק עד גיל 3 ולהמשיך עם הנקות לילה). 2. במידה ואני אניק עד גיל שנתיים שלוש, באיזה גיל של התינוקת צריך לשלב אוכל: מרק / פירות? תודה!

שלום לך כל הכבוד על הכוונתך להניק תקופה ממושכה. המלצות של אירגון הבריאות העולמי -להניק לפחות שנתיים. 1. לא מוכר לי מושג חורים בשיניים בעקבות הנקה, האם את מתכוונת לעששת? אם כן ,זה יכול לקראות לתינוקות שישנים עם שד בפה או עם בקבוק בפה. הגיינה של הפה יכולה לעזור במניעת עששת. 2. לפי הוראת של משרד הבריאות מזון מוצק משלבים בגיל חצי שנה. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה