שאלה בקשר לכמות החלב

דיון מתוך פורום  הנקה

05/12/2023 | 11:48 | מאת: דינה

שלום :) הבת שלי בת חודש וכמה ימים. לפעמים כשאני נותנת סימילאק במידה ויש איזשהו אילוץ ואני לא יכולה באותו רגע להניק, עוברים כמה שעות עד שהיא אוכלת שוב, משהו כמו 7 שעות. בינתיים החזה שלי מאוד גדוש. ואז אני מניקה. האם זה יכול להפחית את כמות החלב כי המוח יכול להבין שאולי אני מתחילה לגמול אותה מהנקה? תודה.

שלום דינה כל הכבוד שאת מניקה. בדרך כלל תמ''ל מתעכל לעט יותר מחלב אם ולכן המרווחים בין האכלות יותר ארוכים. הפרש של 7 שעות - נשמע הפרש ארוך מדי עבור תינוקת בגיל חודש ועלול לגרום לגודש אצלך ולמיעוט חלב בהמשך כפי ששיערת. בנוסף תינוקת עלולה לרדת במשקל או לעלות פחות מהמצופה . מציע לך להוסיף חלב אם שאוב כאשר לא מתאפשר לך להניק וכך תוכלי למנוע גודש ויהיו יותר ארוחות חיוניות עבור התינוקת . בהצלחה!

מנהל פורום הנקה