שאלות בקשר להנקה בלילה

דיון מתוך פורום  הנקה

12/11/2023 | 11:44 | מאת: דינה

שלום בקשר להנקה, הבת שלי התעוררה אתמול ב-2:00 לפנות בוקר, נתתי לה לינוק מ-2 הצדדים, היא נרדמה, ואחרי חצי שעה שוב בכתה. נתתי לה שוב לינוק מ-2 הצדדים, נרדמה, ואחרי שעה שוב בכתה. מה זה אומר? האם אין מספיק חלב? מה ניתן לעשות?

שלום דינה כל הכבוד שאת מניקה. חסרה לי מידע לגבי גיל התינוקת. בחודש וחצי ראשונים אחרי הלידה תינוקות יותר ערניים בלילה ודפוס הנקה שתיארת עלול להיות תקין. בהמשך תינוקות יכולים לבקש הנקה לעיתים קרובות מאוד בימים בהם חווים קפיצות גדילה. וכמובן יכולים להיות עוד מלאה סיבות אחרות להנקה תכופה בלילה, למשל כחלק מהתמודדות עם חזרת האם לעבודה. במידה ואת חושדת במיעוט חלב, תבדקי האם יש לתינוקת לפחות 6 טיטולים רטובים בשתן, צואה בצבע צהוב חרדל והיא ממשיכה לעלות במשקל ותפני ליועצת הנקה לפגישה. בהצלחה.

מנהל פורום הנקה