בצקת בשד - מתי זה יעבור?

דיון מתוך פורום  הנקה

08/11/2023 | 15:26 | מאת: דינה

יש לי לצערי בצקת בשד, מה עושים? האם זה יכול לעבור לבד? ותוך כמה זמן?

שלום דינה בצקת בהילה שכיחה בימים הראשונים אחרי הלידה והמצב עלול להמשך אפילו מספר שבועות. בצקת יכולה להפריע לתינוק להיצמד לשד והחלב לא יוצאה עקב לחץ של נוזלים על בלוטות חלב. על מנת להקל על התופעה , מומלץ לפני הנקה או שאיבה לרכך את האזור ההילה באמצעות תנועות עיסוי עדין של רקמת השד ממהילה לכוון בית השחי. במידה ובצקת בהילה אינה חולפת תפני ליועצת הנקה.

מנהל פורום הנקה