נגמר החלב בהנקה באופן פיתאומי

דיון מתוך פורום  הנקה

08/10/2023 | 12:52 | מאת: ל

פתאום ביום אחד נגמר לי ייצור החלב ויש לי רק בלילה למנה אחת מה הסיבה לכך הבת שלי בת חודשיים וכבר שבועיים נותנת תמ״ל מכיוון שאין לי חלב . מה הזיבה לכך האם יש משהו לעשות?

08/10/2023 | 18:12 | מאת: טניה וויסר

הי, ל'. זה מאוד מתסכל ש"ברגע" נגמר המוצר כל כך חשוב שתינוק שלך זקוק לו. אני מבינה אותך. ייתכן שתהליך הקטנת כמות חלב החלה כבר יותר משבועיים מרגע שתינוקת התחילה לקבל תוספת תמ"ל . יש סיבות שונות ומגוונות ל עיכוב והקטנת ייצור חלב אם. הייתי שואלת אותך כמה שאלות: האם את שואבת חלב אם? אם תשובה היא -לא- ממליצה לעשות תוכנית הגברת ייצור חלב -שאיבות לפחות 8-12 שאיבות ביממה ) בין 10-20 דק' כל שד, עדיפות למשאבה דו-צדדית חשמלית). לבחון האם את לא אנמית- אם יש חשד- לתגבר בתזונה-טחינה, שקדים, ירוקים, ואף תוספת ברזל אם יש צורך. במצב ,שכרגע אנו נמצאים הגוף גם בסטרס ויש פגיעה בחורמון אוקסיטוצין. לעליה שלו כדאי לפני הנקה/ שאיבה: לשתות תה חם לשים מוזיקה מרגיעה חעשות כמה נשימות מרגיעות לשים קומפרס חם ל 5-10 דק' לפני שאיבנ/ הנקה.... בהצלחה! אם לא תהיי הטבה כעבור 4-7 ימים יש ליצור קשר עם יועצת הנקה.

מנהל פורום הנקה