חשש לדלקת בשד בצד אחד

דיון מתוך פורום  הנקה

13/09/2023 | 14:02 | מאת: א

שלום ילדתי לפני כחודש וחצי, מניקה הנקה מלאה התינוק יונק טוב, גדל משמין ומתפתח. לא היו לי בעיות של גודש/סדקים וכו' גם לא בהתחלה. לפני יומיים הרגשתי פתאום סוג של גוש באחד הצדדים, הנקתי הנקות תכופות, ולא עזר, למחרת שמתי כרית חמה, ועיסויים לכיוון הפטמה ולאט לאט הרגשתי שמשתחרר וחזר להיות רך כרגיל. שאלתי היא, בימים האחרונים הרגשתי חולשה ועייפות ואולי גם כאבי שרירים (בלי חום) האם יכול להיות שזו דלקת שצריכה טיפול? כרגע לא כואב לי, אולי רק לקראת ההנקה הבאה כשאני מלאה, וגם השטח לא אדום בכלל. דבר שני, שמתי לב שיש צד אחד שהתינוק מדי פעם עושה פרצוף כאילו לא טעים לו ביניקות הראשונות ואח"כ הוא ממשיך כרגיל. האם זה קשור? אומר משהו? וכן הפטמה ממש שורפת לי מאז, אבל אולי בגלל שממש ניסיתי שיינק הרבה כדי לשחרר את העומס... ועוד דבר, קראתי שאחד הסימנים לדלקת זה הפרשה לבנה או דמית מהפטמה, שמתי לב שבאותו צד כשלחצתי יצאה משהו לבן מאוד ממש לבן ואח"כ יצא חלב יותר שקוף כזה זה אומר משהו? מקווה שתצליחו לענות לי על הכל... אשמח למענה תודה!

13/09/2023 | 15:27 | מאת: חשד לצינורית חסומה

שלום, אני מאוד שמחה שעד עכשיו הייתה לך הנקה מלאה בלי אתגרים. כרגע, לפי תיאור שלך, אפשר לחשוד במצב שנקרא "צינורית חסומה". צינורית חסומה לא מטופלת ולא משוחררת , יכולה לגרום לדלקת בשד עקב חוסר פינוי חלב מיטבי מהשד. לפי מה שאת מתארת , ניסית המלצות הטיפוליות המקובלות לפתיחה כמו: חימום מקום "החסום" לפני הנקה או שאיבה, עיסוי עדין של המקום לכיוון הפטמה וגם יצא " משהו מאוד לבן" ) הפקק חלבי שחסם כנראה. הכאב לעתים לא נעלם במיידי לאחר פתיחת צינורית. חכי יום -יומיים, אם המצב יחזור או כאב יוגבר, כדאי לפנות ליועצת הנקה לבדיקת דש ואולי התחלת טיפול ע"י ליציטין. לגבי, " פנים לא מרוצות של תינוק" בתחילת ההנקה, יכול להיות מצב שחלב משנה טעמים בעקבות צינורית חסומה או זרימת החלב חלשה יותר זעקב חסימה שהייתה. המצב אמור להסתדר תוך יום-יומיים. אם אין הטבה, תפני ליועצת הנקה דרך קופת חולים או טיפת חלב. תרגישי טוב.

מנהל פורום הנקה