מאכלים אסורים בזמן הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

22/08/2023 | 12:07 | מאת: תיקי

שלום, האם יש מאכלים אשר מסוכנים לתינוק בזמן הנקה ויש להמנע מהם? כמו כן, האם עלי להמנע עדיין ממאכלים שנמנעתי בתקופת ההריון כמו סושי, ביציים לא מבושלות (ביצת עין, מיונז,סופלה), בשר נא? תודה

שלום תיקי. כל המאכלים שנמנעת מהם בהריון , מותרים בהנקה. באופן כללי, אין הגבלות במזונות מסוימים במהלך תקופת הנקה. המלצה המיוחדת היא לגבי קפה (לא יותר מ 2 כוסות ביממה , בדומה להריון), מכוון שתינוקות מתקשים לפנות קפאין מהגוף שלהם בחודשים ראשונים לחיים. בנוסף ישנם עשבים מסוימים החשודים בייבוש החלב ולכן לא מומלצים להנקה כגון פטרוזיליה, נענע ומרווה. רצוי גם להפחית בשתיית אלכוהול עד כמה שניתן , אבל אם את מעוניינת בכוס יין בערב ראש השנה - זה אפשרי. ניתן להכין חלב שאוב לפני השתייה ולהמשיך להניק כרגיל לאחר שעה וחצי - שעתיים . אין צורך לשאוב ולזרוק. במידה ותינוק ירצה לינוק דווקא בשעתיים הראשונות אחרי שתיית כוס יין ניתן לתת לו חלב אם שאוב שהכנת מראש. בהצלחה.

מנהל פורום הנקה