רוצה לחזור להניק את הקטנה

דיון מתוך פורום  הנקה

22/08/2023 | 08:17 | מאת: אמא לשלוש

היי, התינוקת שלי בת חודשיים, כרגע אוכלת תמל בין 90 ל120 מל למנה. בחודש הראשון הנקתי אותה חלקית, אך עבר עליי כמה מצבים רפואיים קשים פיזית ונפשית שכמעט בחודש האחרון ולא יכולתי להניק.. שאבתי לה כלכך מעט רק פעם ביום.. יצא רק בערך 30 מל.. ניסיתי לפני כמה ימים לחזור להנקה.. התחלתי בשאיבות אך מכיוון שאני עם עוד 2 בבית, (גיל 2 וגיל 3 שהם ללא מסגרת בנתיים) בקושי מוצאת זמן לשאוב, יש לי משאבה דו צדדית חשמלית של לנסינו, בכל שאיבה של 10 דק משיגה סה״כ 30 מל אחרי התאמצויות של שילוב סחיטה.. במקום להתעסק עם שאיבות אני שמה אותה על השד היא יונקת כמה שניות וברגע שמבינה שאין שם חלב היא מאוד מתעצבנת בוכה ומנסה להתנתק, קניתי בנתיים שפע רב של חברת רפאל.. אשמח לדעת אם לחזור להנקה מלאה ללא שאיבות כלל כי זה מתסכל ואין לי זמן לזה. על השד היא מאוד עצבנית ובוכה, ניסיתי בכל מיני טכניקות וזמנים שונים, גם כשהיא די שבעה מתמל..גם כשהיא רק מתעוררת בבוקר.. בקיצור, זה אבוד?

22/08/2023 | 08:20 | מאת: אמא לשלוש

מתקנת את הטעות בשאלה שלי/ אשמח לדעת *איך* לחזור להניק אותה, אפילו הנקה חלקית, ללא שאיבות כלל.

שלום לך אמא לשלוש. מבינה את הקושי שלך להיות עם שלושה ילדים קטנים בבית. באופן תאורתי ניתן להחזיר חלב ולהניק במידה והמוטיבציה שלך גדולה ויהיה לך עזרה בבית. חלב נוצר לפי דרישה, לכן כמה שיותר תניקי מהשד , כך יווצר יותר חלב. כדי שתינוקת לא תבכה ותשתף איתך פעולה על השד ניתן להוסיף לה תמ''ל באמצעות מערכת SNS על השד (צינורית דקה שדרכה ניתן לתת תוספת על השד), בסופו של דבר היא תיהיה מרוצה מהזרם , תיקבל גם חלב שלך וגם תוספת שזקוקה לה. שאיבות אחרי הנקות יעזרו לך מאוד לעודד ייצור חלב גם אם בשלב זה יוצא מעט. תדירות של הנקות ושאיבות - זה מה שאמור להגביר לך ייצור חלב באופן משמעותי. מציעה לך לפנות ליועצת הנקה לבניית תוכנית טיפול להגברת ייצור והמשך מעקב לגבי סימני הנקה יעילה וכמויות תקינות של חלב.

מנהל פורום הנקה