כמה חלב שאוב להשאיר?

דיון מתוך פורום  הנקה

13/08/2023 | 09:25 | מאת: טניה

הבת שלי בת חודש, הנקה מלאה. עקב יציאה ללימודים, אני שואבת לה חלב אם. אני כל הזמן לא בטוחה האם השארתי מספיק. כשאני משאירה לה 90 היא בדרך כלל רגועה אבל יכולה אחרי חצי שעה שעה להיות עצבנית. האם זה יכול להיות כי היא לא אכלה מספיק או שתינוק יודע אם הוא רעב או שבע מיד בסוף הארוחה? תודה

שלום טניה. איזה אלופה את , גם לומדת, גם מניקה וגם שואבת. באופן כללי, בהנקה מלאה תינוקות אוכלים לפי דרישה. כאשר הם פוגשים בקבוק ,הם מופתעים מהזרימה המהירה יחסית מהבקבוק ומסיימים אותו במהירות, עוד לפני שהמוח שלהם הבין שהקיבה מלאה. לכן, מומלץ לתת בקבוק לעט , במשך 20-30 דקות. חלב אם מתעכל מהר יחסית ותוך שעה -שעה וחצי תינוק עלול להיות שוב רעב. לגבי חישוב כמויות ניתן להשתמש בנוסחה שמתאימה לתינוקות בריאים בעלי משקל תקין שנולדו במועד ומבטא בקירוב גס את כמות הנצרכת לארוחה. 150 כפול משקל גוף נוכחי של תינוק (בקילוגרם)וחלוקת התוצאה למספר הארוחות ביממה. מאחלת לך בהצלחה בלימודים והנקה מהנה לטווח רחוק.

מנהל פורום הנקה