תינוקת בת 3 חודשים לא רגועה אחרי הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

10/08/2023 | 09:55 | מאת: ענבל

בתי בת שלושה חדשים.מהיום שנולדה יונקת ללא בעיות מיוחדות מלבד זה שיש לי קצב זרימה מאוד גבוה ואני כבר יודעת לעצור את הזרם ע"י לחיצה ולעשות לה הפסקות כדי שלא תיחנק.בנוסף לכך מסיימת לאכול תוך כעשר דקות, וסובלת מכאבי בטן, לדעתי חלק מזה בגלל שהיא אוכלת מהר. בימים האחרונים משהו השתנה: היא אוכלת לא יותר מארבע דקות ומייד מתחילה לבכות. נראה שמשהו כואב לה, או שלחלופין אוכלת כמה דקות ואז מאבדת עניין באוכל, מתחילה להסתכל סביב, נראה כאילו "משעמם" לה לאכול. חשבתי שאולי מדובר בקפיצת גדילה או שאולי כואבת לה הבטן יותר מתמיד אבל היום עשיתי ניסיון, נתתי לה 100 מ"ל חלב שאוב בבקבוק. אכלה אותו ברוגע וסיימה אותו תוך כעשר דקות ואז המשיכה לינוק מהשד עוד כחמש דקות עד שנרגעה רגועה. אני כבר ממש מבולבלת כי עכשיו אני תוהה: אם היא אכלה כל כך הרבה, אולי פשוט חסר לה חלב ביום יום? יכול להיות מצב שיש זרימה חזקה ובכל זאת אין מספיק חלב? תודה

10/08/2023 | 10:30 | מאת: טניה וויסר

שלום, ענבל. נשמע שבזמן האחרון הנקה מאתגרת אותך ואת חשה מבולבלת מעט... במהלך תקופת ההנקה יש תקופות מאתגרות יותר ויש פחות. תינוקת שלך זכתה כבר ב3 חודשים של הנקה מלאה, כל הכבוד לך על השקעה! שמת לב ש"משעמם" לה לינוק וסביבה חיצונית מסקרנת אותה יותר... נכון שסביב 3-4 חודשים ילדים תמחילים לחקור את העולם גם במזן ההנקה- מסובבים ראש לרעשי רקע, תופסים שרשרת על הצוואר של אמא וכו"ו. מציעה לך, לנסות ליצור אווירה שקטה יותר בזמן ההנקה, אולי טיפה להנמיך אורות בחדר. אם לא יעזור, כדאי לבדוק עיניין תפוקת החלב שלך. מומלץ לעשות בדיקה מעמיקה יותר עם יועצת הנקה בקופת חולים, טיפת חלב או באופן פרטי. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה