מחסור בחלב שילוב הנקה ושאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה

07/08/2023 | 12:05 | מאת: סתיו

שלום רב, אני לפני לידה שניה, בלידה הראשונה היה לי מחסור חלב ברמה קיצונית מאוד, מאחר וינק בלעדית, חלה ירידה במשקל אני חוששת ממצב דומה, ולכן חשבתי לשלב הנקה עם שאיבה מבקבוק מההתחלה, על מנת לוודא שאכן מקבל את הכמות שצריך ולהשלים אם יהיה מחסור, איך ניתן לעשות זאת בדרך היעילה ביותר לתינוק?

שלום סתיו. כל הכבוד לך שהתחלת לחשוב על ההנקה כבר בהריון. קודם קול, חשוב להבין למה היה לך מחסור של חלב בלידה קודמת. במצב של מיעוט חלב לא יעזור מתן חלב אם שאוב, מכוון שלא יצאה הרבה. שאיבה עצמה עלולה להגביר ייצור חלב כאשר מבצעים זאת בסיום ההנקה. מציע לך להתחיל בהנקה מוקדם ככל האפשר אחרי הלידה (שעה ראשונה -שעת הזהב) והמשך הנקה לפי דרישה , ביום ובלילה לפחות 8 פעמים ביממה. שאיבה בימים הראשונים כאשר הנקה מוצלחת ,עלולה לגרום להפרעה בייצור תקין של חלב. בימים הראשונים, תשימי לב שתינוק היונק יורד במשקל פחות מ 10% מהמשקל הלידה, עושה צרכים בכמות תקינה, רגוע על השד, לא נרדם ולא מתעצבן. במידה ויהיו סימנים שלא מקבל מספיק חלב אם, תתחילי בשאיבות, לאחר כל הנקה. כמויות החלב שיוצאות בשאיבה בימים הראשונים קטנות מאוד ואינן משקפות כמויות החלב שיש בשד. חשוב להמשיך בביצוע פעולה כדי לספק גירוי מקסימלי. בכל מקרה מציע לך להיפגש עם יועצת הנקה בבית חולים ולהתייעץ איתה לגבי הצורך בתוספת חלב אם שאוב. בהצלחה

מנהל פורום הנקה