נסיון הנקה אחרי חודשיים

דיון מתוך פורום  הנקה

02/08/2023 | 09:46 | מאת: שירי

שלום, ילדתי לפני כמעט חודשים וניסיתי בשבוע הראשון להניק ללא הצלחה בשל חוסר סבלנות של התינוק שגרמה לי לבחור בתמ"ל ואתמול התינוק סבל מכאבים בפה ונתתי לו את הפטמה והוא החל לינוק. יש מצב שהוא הצליח לינוק חלב?! זה בסדר לתת לו לינוק?

שלום שירי. זה נהדר שהצמדת תינוק לשד. לרוב הנשים, לאחר הפסקת הנקה נשאר חלב בשד חודשים ארוכים. על מנת לדעת האם הוא באמת קיבל חלב במהלך הנקה תשימי לב להתנהגות שלו על השד. הוא אמור להיות פעיל וערני ,מזיז את הלסת ואת אמורה להרגיש ואקום. גם אם הכמות לא הייתה גדולה , האיכות הייתה מעולה, הוא קיבל נוגדנים שלך וימשיך לקבל בכל פעם שתניקי אותו. ישנן נשים שמסוגלות ליצור חלב בלי שילדו בכלל. אך זה סיפור אחר. על מנת ליצור כמות תקינה של חלב מציע לך לפנות ליועצת הנקה ולבנות תוכנית להגברת ייצור חלב. (סביר להניח שכמות ירדה משמעותית אחרי שלא הנקת יותר מחודש). בהצלחה

מנהל פורום הנקה