תינוק בן שבועיים לא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  הנקה

01/08/2023 | 12:56 | מאת: ורד

הי. הבן שלי נולד לפני שבועיים, מאז הוא יונק בלבד מתי שהוא רק רוצה. עושה מלא פיפי וקקי, אני מרגישה שיש לי חלב ושומעת בחלק מההנקות בליעות במשך כל ההנקה. אבל הרבה פעמים הוא יונק חלש מאד ונרדם. אוכל בערך 8 פעמים ביום חלק מהפעמים נמשכות שעתיים... והוא לא עולה במשקל בכלל.... בטיפת חלב מציעים לשאוב ולתת בקבוק כדי שיגדל, אבל אני מפחדת שהבקבוק יחסל את ההנקה... אני מאד רוצה להניק!! מה עושים??

שלום ורד כל הכבוד לך שבחרת להניק. תמשיכי להניק אותו לפי דרישה, לפחות 8 פעמים ביממה. תמשיכי לשים לב ליציאות, אמור להיות לפחות 6 טיטולים רטובים בשתן, ויציאות בצבע צהוב חרדל. לגבי משקל, חסר לי מידע לגבי משקל שהיה בלידה, בשחרור ומשקל הנוכחי. וגם האם השקילה בוצע כל הזמן באותו מכשיר. ברוב המקרים תינוקות ישנוניים על השד כאשר זרימת חלב יורדת. ניתן לבצע סחיטה קלה תוך כדי הנקה להחזיר עניין של תינוק בשד. שאיבת חלב לאחר הנקות עלולה להגביר לך ייצור חלב ולשפר זרימת חלב לתינוק גם ללא תוספת חלב שאוב . בנוסף יש צורך לבדוק הצמדות של תינוק לשד (לפעמים הצמדה לא נכונה גם מקטינה כמויות של חלב שמגיעים לתינוק). במידה ותינוק עדיין לא עולה במשקל בשבוע הקרוב מומלץ לפנות ליועצת הנקה.

מנהל פורום הנקה