האכלת יתר?

דיון מתוך פורום  הנקה

17/07/2007 | 10:02 | מאת: ליטל

שלום, בתי כמעט בת 3.5 חודשים. יונקת מלא. נולדה 3.53 ק"ג והיום שוקלת כ - 7.4 ק"ג. היא מאד ארוכה גם כ - 64 ס"מ. הבנתי שמבחינת המשקל היא ממש ענקית. עדיין סובלת הבטן ויש הרבה יציאות. כיום היא יונקת 7 פעמים ביממה (כמעט כל שעתיים, כאשר בלילה היא אינה אוכלת במשך 9 שעות). שאלתי היא האם כדאי לקצר לה את מספר ההנקות ל - 6 ולעשות הפרשים גדולים יותר? חשוב לציין שזה לא שהיא דורשת אוכל כל הזמן אלא שאני התרגלתי להאכיל אותה ככה. מה דעתך?

17/07/2007 | 14:31 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום ליטל התינוקת שלך ממש בסדר חשוב שתביני שאין כזה דבר האכלת יתר בתינוקות יונקים.אומנם יש תינוקות שיכולים להראות שמנים אך הם יאבדו את רוב השומן עד גיל שנתיים . בשונה מתינוקות הניזונים מתחליפי חלב שהם מוספים תאי שומן לגוף ,חלב אם רק ממלא תאים קיימים ולא מגדיל את מספרם . לא ההתי ממליצה בשלב זה לקצוב לה את ההנקות , המשיכי להניק על פי דרישה ,העלייה במשקל תתאזן לקראת גיל חצי שנה . בהצלחה נירית

18/07/2007 | 08:29 | מאת: יפעת

היי ליטל, רופא הילדים שלי תמיד אומר- לתינוקות לא עושים דיאטה.. תינוק אוכל כמה שהגוף שלו דורש ואין להפחית לו מהכמות הדרושה לו.. אולי היום הילדה נמצאת מעל העקומות אך בהמשך הזמן תראי ירידה קלה בתאבון (ואל תבהלי) כך הגוף שלה מתקן את העודף

מנהל פורום הנקה