עובד זר חדש לעומת עובד זר מקומי, מה כדאי?

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

27/05/2005 | 10:25 | מאת: אילן

שלום לחברי הפורום. פעמים רבות אני נתקל בהתלבטות קשה מצד הקשישים ובעיקר מצד המשפחות בסוגיית ייבוא עובד/ת חדשים לעומת העסקת עובד זר הנמצא כבר בארץ. (ולעיתים אני נתקל בדרישה חד-משמעית ממשפחה המעוניינת בעובד מקומי בלבד). האם עובד מקומי הנמצא כבר בארץ הנו בהכרח טוב יותר? משפחות המעוניינות להעסיק עובדת זרה "מקומית" נאחזות בשלושה טיעונים עיקריים: 1. "אנו לא מעוניינים בחתול בשק, רוצים לראות מה מגיע אלינו" 2. "תקופת ההמתנה לעובדת החדשה ארוכה מידי ואין לנו יכולת/רצון להמתין" 3. "המטפלת שתבוא לא תדבר עברית ולא נוכל לתקשר עימה" לידיעתכם, אנו כחברה ממליצים ללקוחותינו באופן גורף וחד משמעי לבצע ייבוא של עובד חדש על פני העסקת עובדת "מקומית" ולרוב הדבר שווה את תק' ההמתנה אך מותנה במספר גורמים: א. עד כמה אתם סומכים על חברת הסיעוד שלכם בעניין הסינון? ב. האם החברה מתחייבת להביא מטפל מקצועי או סתם בחורה (דעו לכם שניתן לגייס עובדים זרים בוגרי קורס סיעוד אקדמי בפיליפינים וכח אדם מקצועי בעל רקע רפואי ממדינות אחרות, זה אפשרי ואם תתעקשו תקבלו וזה ל א עולה יותר.) ג. במידה והחברה מבטיחה מטפל מקצועי, אל תתביישו ותבקשו לראות תעודות סיום הכשרה, זו זכותכם המלאה. תבקשו גם לדבר עם העובדת בחו"ל ותאמינו לי שייצרו עמכם קשר בקלות רבה. ד. קורס מטפלים אקדמי אורך 6 חודשים + חודשיים התנסות מעשית בבתי אבות ובתי חולים (סה"כ כ-720 שעות - מתייחס לפיליפינים). כל דבר פחות מזה הנו קישקוש במיץ. ה. זכותכם לקבל מטפלת בעלת ניסיון בעבודה דומה בחו"ל. ו. כמובן לא לשכוח לברר איזו רמת עברית תהייה למטפלת. ייתרונות מטפלת חדשה לעומת "מקומית" : (רובן המכריע מגיע עם עברית בסיסית וניתן לבקש שילמדו אותן עברית מתוגברת). א. משכורת התחלתית של 550$ (ישנן חברות המציעות עובדת זרה בשכר התחלתי של 500$ בלבד. אל תתפתו מאחר וזו ע ב י ר ה על החוק והמעסיק חושף עצמו בפני תביעה משפטית שההפסד בה מובטח מראש, אך משום מה חברות מסויימות "שוכחות" פרט קטן זה). לא מאמינים ? בידקו ב "קו לעובד". משכורת של עובדת "מקומית" מתחילה מ-600$ וזה מתייחס לעובדת שנמצאת עד שנה בארץ (כך שהעברית שלה ממילא לא מי יודע מה). ב. לא מחייב בכלל שעובדת אשר הועסקה במקום קודם, למדה שם דברים שמתאימים לאופייכם ולאופי ההעסקה בביתכם ואין ברצונכם לשמוע: "אבל שם עשיתי אחרת, אבל שם לא נתנו לי מטלות כאלו ואחרות". ג. זה אולי לא יישמע הכי נעים ולא הכי "פוליטקלי קורקט" אך רוב העובדות מקומיות הנן הרבה פחות מנומסות וחביבות מעובדת חדשה שרק הגיעה. למרות שבסופו של דבר לכולן קהילה כאן וכולן "מתחכמות" עם השנים, לא הייתי מותר על האפשרות לקבל עובדת חדשה וסיכוי סביר להכשירה לעבודה בבית המטופל לשביעות רצונו. ד. אם קיבלתם עובדת חדשה ובכל זאת לא מסתדר לכם, אין כל בעיה להחליפה בעובדת "מקומית". אם קיבלתם עובדת "מקומית" וברצונכם להחליפה בעובדת חדשה, ההליך יהיה ה ר ב ה יותר מורכב. החלטתם לקחת עובדת "מקומית" א. ראיינו מספר עובדות, (לפחות שלוש) גם אם הראשונה נראית לכם מאוד. ב. זכותכם לקבל רק עובדת האוחזת בידיה מכתב המלצה ממעסיק קודם. ג. ח ו ב ה לדבר עם המעסיקים הקודמים!!! (שלא יספרו לכם ש"המעסיק נפטר" מאחר וילדיו עדיין בחיים. אם לפתע כל משפחתו של המעסיק עקרה לארה"ב או לקנדה... חפשו לכם עובדת אחרת). ד. עובדת שהחליפה מס' מקומות עבודה (אפילו שניים בשנה) אומר דרשני. עובדת שעבדה מס' שנים במקום קבוע מהווה מקדם ביטחון טוב יותר (ומשכורתה עולה בהתאם). ה. ודאו שהעובדת מסוגלת לבצע את העבודה בבית המטופל והשתדלו לא לקחת פיליפינית במשקל 45 ק"ג לטיפול בקשיש/ה סיעודי מלא השוקלים 80. גם אם היא תסכים לקבל את העבודה, אחרי 3 חודשים היא תהייה שחוקה וזה לא טוב. ו. סימכו גם על האינסטינקטים שלכם. ** ישנן עובדות "מקומיות נהדרות ונפלאותת אך לרוב הזמן שלוקח לאתרן אינו קצר מהזמן לשוקח לייבא עובדת חדשה ** ** התייעצו גם כאן בפורום כי לצורך כך הוא קיים ** סו"ש נעים, אילן.

28/05/2005 | 11:25 | מאת: יורם

האינטרס של חברות כוח האדם להביא עובד זר. נקודה. הם מקבלים 4500 דולר מהעובד שם.ואל תספר סיפורים בבקשה. עינין החתול בשק וחוסר הניסיון חסרון גדול בעובד חדש. עדיף למצוא עובד טוב שמוכיח ניסיון לעבודה הספיציפית:מטפל שטפל בחולה אלצהיימר מוכיח ניסיון אחר ממטפל בחולה סיעודי צלול. הבעייה טמונה בחוק שלא מאפשר לעובדים לשהות כאן יותר מידי שנים. תופעה ידועה:עובדים שחוזרים לארץ המקור מחליפים שם וחוזרים לארץ. כבן לאם חולת אלצהיימר ראיינתי לא מעט עובדות ואכן המשימה לא קלה. חברות כוח האדם שמקשרות בינהן לא תמיד כמעט בדרך כלל מכירות אותן ,הן מביטות בטופס שהעובדת מלאה ושולחות העיקר "לגזור עמלה".. ועוד. ניתן לכתוב ספר על הנושא

28/05/2005 | 11:25 | מאת: יורם

האינטרס של חברות כוח האדם להביא עובד זר. נקודה. הם מקבלים 4500 דולר מהעובד שם.ואל תספר סיפורים בבקשה. עינין החתול בשק וחוסר הניסיון חסרון גדול בעובד חדש. עדיף למצוא עובד טוב שמוכיח ניסיון לעבודה הספיציפית:מטפל שטפל בחולה אלצהיימר מוכיח ניסיון אחר ממטפל בחולה סיעודי צלול. הבעייה טמונה בחוק שלא מאפשר לעובדים לשהות כאן יותר מידי שנים. תופעה ידועה:עובדים שחוזרים לארץ המקור מחליפים שם וחוזרים לארץ. כבן לאם חולת אלצהיימר ראיינתי לא מעט עובדות ואכן המשימה לא קלה. חברות כוח האדם שמקשרות בינהן לא תמיד כמעט בדרך כלל מכירות אותן ,הן מביטות בטופס שהעובדת מלאה ושולחות העיקר "לגזור עמלה".. ועוד. ניתן לכתוב ספר על הנושא

28/05/2005 | 16:13 | מאת: אילן

4500 דולר לא קיים במציאות וחבל שהשמועה הזו מסתובבת עדיין. (מישהוא כאן מכיר בעל חברת ייבוא עובדים זרים לסיעוד שהוא מיליונר? או אפילו סתם עשיר מאוד?). ונניח שהיה שמץ של אמת בסכום הזה, כואב לך יורם מה שנכנס לכיסם של אחרים? בוא נתקדם, אני כחברה רואה עשרות עובדים ועובדות זרים בחודש. מתוך 100 פונים אנו מקבלים כ-6. האינטרס המובהק שלנו כחברה לייבא לכאן עובדים מקצועיים בוגרי קורס סיעוד אקדמי (דבר אשר הנו דרישת סף למדינות אחרות ונאורות) הוא מכיוון שלא מקובל עלינו כחברה שפקידה או ספרית או מנכל"ית הייטק תבואנה לכאן לטפל בקשיש סיעודי ללא הכשרה מתאימה (ונכון שישנן כאן מטפלות נפלאות שאינן בהכרח בעלת הכשרה) לדעתנו אין ציבור המטופלים חייב להסתפק בהן דווקא. אנו עובדים קשה על מנת ליצור כאן תקן מינימלי של רמת ידע בסיסית בסיעוד כתנאי לקבלה לעבודה. וזאת בעיקר עקב המצב בו חברות הסיעוד מגייסות כל מי שמוכנה לטוס ולא משנה מי ומה היא בהכשרתה. (רק שתדע, ישראל ל א נחשבת כמקום עבודה אטרקטיבי לכ"א מקצועי מחו"ל ולכן אנו עובדים כל כך קשה על האיתור, המיון והסינון). עניין שהיית העובד הזר בארץ הוסדר בחוק וכעת העובד יכול לשהות עם מעסיקו כל עוד המעסיק נמצא בחיים. עובד המחליף מעסיק יכול לעשות כך עד לרגע בו ישהה 4 שנים בארץ והמעסיק אצלו עבד במלאות 4 שנים לשהייתו יהיה מעסיקו האחרון וגם אצלו יוכל העובד להשאר כל עוד המעסיק בחיים. חברת סיעוד אשר אינה מראיינת את העובדות פיזית במשרד אינה חברה אמינה בעיניי. עובדת אשר אינה מעוניינת להגיע למשרדנו, אנו איננו מעוניינים להעסיקה. את העמלה שאתה כל כך מודאג ממנה (שוב), חברה אחראית "גוזרת" רק לאחר תק' הסתגלות של העובדת ואישור המעסיק שהיא אכן מתאימה (שבועיים בד"כ). ישנן עוד סיבות למכביר מדוע אנו מעדיפים עודבדת חדשה מעבר לסיבה הראשית של ההכשרה המקיפה יותר אך אין זה המקום לפרטן. רק דע לך שישנן גם חברת אשר טובת המעסיקים לנגד עינייהן ולא 4500$ שאינם קיימים במציאות! לדאבוננו, נכון להיום אנו החברה ה י ח י ד ה בארץ המייבאת בוגרי קורס סיעוד אקדמי או כ"א מקצועי לארץ מאחר ותהליך האיתור קשה מאוד, חברות שונות ואנשי מקצוע מן התחום הבטיחו לנו כישלון חרוץ אך אנו חוזרים ומראים שעם קצת מאמץ ניתן להביא לכאן מטפלים ברמה גבוהה כמו למדינות אחרות. לעניין העובדים שחוזרים ומחליפים שם, זו אכן תופעה ידועה ונפוצה וישנן חברות אשר "מתעלמות" מהנושא. חברה אחראית לא תייבא עובדת כזו למרות הפיתוי מאחר והסיכוי שהיא תברח ממעסיקה הראשון (בשכר של 550$), הוא גבוה מאוד עקב ידיעתה שתוכל למצוא עבודה ריווחית יותר ולעיתים אף קלה יותר. לבסוף הכל מסתכם בחברת הסיעוד עימה הנכם מתקשרים ומידת אמונכם בה. בברכה, אילן. (לא מיליונר וכנראה שם לא אהיה)

05/06/2005 | 19:51 | מאת:

אילן שלום. תודה על האנפורמציה וגם על קבלתך את אופי הפורום (המנעות ממגמתיות פרסומית). אני בטוחה שפונים רבים יעזרו באנפורמציה. בברכה נעה