הפסקת נהיגה בגיל 83

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

26/10/2007 | 08:37 | מאת: משה

הומלץ לי ע"י ניורולוג שאמא שלי בת 83 תפסיק לנהוג לאחר סדרה של בדיקות מיורולוגיות . הנהיגה חשובה לה מאד לתחושת העצמאות והניידות אני לא יודע איך לבשר לה את ההודעה היות ואני יודע שזאת תהיה מכה קשה בשבילה. האם אפשר לקבל ייעוץ איך לבשר לה?

26/10/2007 | 10:59 | מאת: חיפאית

משה, קשה לומר לאדם שלטובתו ולטובת אחרים עליו להפסיק לנהוג, כאשר הוא רגיל לזה במשך שנים, שהרי מובן שזה פוגע בעצמאות שלו. אבל , לפי דבריך, אין כנראה ברירה, ואולי תחשוב להיעזר ברופא משפחה שמכיר את אמא היטב, או הנוירולוג עצמו, שאחד מהם הוא זה שיסביר לה למה ומדוע.. אני חושבת שהסבר מנומק סמכותי ומקצועי עדיף במקרה כזה. בריאות וכל טוב

26/10/2007 | 11:23 | מאת: חיפאית

מבחינתך, אפשר , על מנת לרכך את הבשורה - להסביר לה שהעצמאות לא נעלמת לגמרי אם לא נוהגים. אפשר להיעזר במונית לנסיעות קצרות לפחות, ולא תמיד הכרחי להיעזר בבני משפחה. זאת בהנחה שאמא צלולה ויכולה לצאת ולהסתובב מחוץ לבית באופן עצמאי. אפשר גם לתת דוגמאות של אחרים בני גילה שמזמן הפסיקו לנהוג, או כאלה שלא נהגו מעולם, ובקרב בני גילה יש רבים כאלה, ולהסביר שהתמונה לא שחורה כל כך.. שבת שלום

27/10/2007 | 12:34 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני קרוב מאד לגיל של אמך ועדיין נוהג, לכן אני יכול להבין לרוחה. רק הנוירולוג עצמו יכול להסביר לה מדוע היא צריכה להפסיק לנהוג. היא תוכל להתוכח איתו ואולי אפילו לבקש דעה שניה. אם תגזר עלי למשל גזירה כזאת, למשל, יהיה עלי להפסיק את רוב ההתנדבויות מחוץ לאינטרנט כי כולן דורשות נסיעות שאי אפשר לבצע בתחבורה ציבורית.הייתי נענה לזה רק אם אשוכנע שזה הכרחי לבטיחותי ולבטיחות הציבור.

27/10/2007 | 15:26 | מאת: חיפאית

דני, למיטב הבנתי, חובתו (!) של הרופא להביא לידי כך שאדם יפסיק לנהוג , כאשר יש סיבה רפואית מוצדקת לכך. במקרה כזה , נכון שחשוב שהוא יסביר , יסביר כמה שאפשר בפרוט, אפילו יביא רופא נוסף שיסביר או שיפנה לחוות דעת שנייה. ... אבל בסופו של דבר, זה לא יכול להיות תלוי בכך שהאדם ישתכנע או לא ישתכנע. גם אני מבינה לרוחה של אמו של משה (השואל), בלי להכיר אותה, ולמרות שאני צעירה בהרבה ולא נוהגת... אני מאחלת לך בריאות טובה! חיפאית

04/11/2007 | 06:30 | מאת:

יש קריטריונים רפואיים ברורים להפסקת נהיגה . למשל פגיעה בראיה, במהירות התגובה, בעיות גפיים וכו'. חשוב לברר האם לבעיותיה הרפואיות של אמא יש השלכה ישירה על יכולתה לנהוג. האם יש אלטרנטיבות- כגון אוטו לנכים. במידה ואין ברירה כדאי שהידיעה תגיע מהרופא. כדאי שהסיבות הרפואיות יפרשו בפניה באופן מושכל ושלא אתה תהיה איש הבשורה. זו צריכה להיות שיחה משותפת בין אמא לרופא בליווי שלך. עם כל הצער והפגיעה בתחושת העצמאות של אמא, הרי בטיחוה ובטיחות הסביבה היא כאן מעל הכל. הרבה בריאות נעה