סכרת ודיכאונות קשים

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

17/10/2007 | 19:55 | מאת: מירי

סבתי סובלת מעל 20 שנה מסכרת, לאורך השנים מצבה היה יציב. בשנה האחרונה ישנם עליות וירידות חריגות וקיצוניות בסוכר. בנוסף יש לה עליות חדות בלחץ הדם. בשבועיים האחרונים חלה ירידה דרסטית במצבה תחושות של רעד נוראי בגוף דיכאונות בכי ללא סיבה לחצים וחרדות לא מוסברות- מעולם זה לא קרה. הרופאים שינו את המינונים באינסולין בנוסף היא לוקחת כדורים ללחץ דם כולסטרול כלי דם ולאחרונה ניתנו לה כדורי הרגעה מסוג אלטרול והומלץ לה על ווליום. אנו חוששים למצה וחוששים כי משהו ממרכיבי הכדורים הרבים הם אלו שגורמים למצבה הנפשי. את כדור הווליום היא לא לקחה. אנו מיואשים ומצפים לתשובה.(נורמיטין,סינסטאטין,אלטרול,וינרטון,ליברמין,דיזאדיזין-השמות לא מדוייקים עמכם הסליחה)

22/10/2007 | 06:33 | מאת:

ראשית יתכן והדבר קשור לתרופות ויתכן וגם לא. כדאי לפעול בכמה מישורים: א. יכול להיות שהאינטראקציה בין הכדורים גורמת לשינויים באפקט וכדאי לברר זאת עם הרופא. אם נותנים תרופות פסיכיאטריות כדאי שאיש מקצוע בנושא זה יהיה מעורב ויתכן ויש צורך להכניס פסיכוגריאטר לתמונה.. ב.יש עדויות מחקריות על הקשר בין סכרת ודכאון. יתכן שהתנודות העזות בסכרת עוררו מצב דכאוני שהיה חבוי קודם. גם כאן כדאי להתיעץ עם פסיכוגריאטר.מאמרים על הקשר ביניהם דלהלןhttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=AbstractPlus&list_uids=16581898&query_hl=1&itool=pubmed_docsum http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=AbstractPlus&list_uids=16649046&query_hl=1&itool=pubmed_docsum ג. כדאי במקביל לפנות גם לפורום סכרתhttp://www.starmed.co.il/Forum/17 כדאי לפעול מהר. בהצלחה נעה