בדיקת ציטולוגיה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

17/10/2007 | 18:32 | מאת: אילנה

אבי בן 79 עבר ביום ראשון בדיקת ציטולוגיה וקיבל תשובה שהערכים גבוהים. מה זו הבדיקה והזאת ומה אומר המצב שזה ערכים גבוהים ומה ניתן לעשות כדי שזה יגיע לגבול הנורמה?

17/10/2007 | 22:17 | מאת: חיפאית

אילנה, בפורום זה אין רופא, ולדעתי צריך לקבל הסבר מהרופא שביקש לבצע את הבדיקה. למיטב ידיעתי, בדיקת ציטולוגיה היא שם כללי לקבוצה של בדיקות, ואם את יודעת בדיוק באיזו בדיקה מדובר, תנסי לשאול (עד שתקבלי הסבר של פענוח הבדיקה מהרופא המטפל...) בפורום "רפואת משפחה". ציטולוגיה - http://www.infomed.co.il/glossary/g_3336.htm

22/10/2007 | 06:11 | מאת:

למיטב ידיעתי (אני לא רופאה) מדובר בבדיקת מעקב תהליך התחלקות התאים כדי לשלול תאים ממאירים באזורים שונים בגוף. כדאי לפנות לפורום הרפואי המתאים. במידה וזו בדיקת צואר הרחם לפנות לפורום גניקולוגי . במידה וזו בדיקת שתן אפשר לפנות לפורום ארולוגיה וכן הלאה. אפשר גם לפנות לפורום אונקולוגיה בהצלחה נעה