תוצאות בדיקות c.t +דופלר צווארי

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

07/10/2007 | 23:18 | מאת: אורנה

אבי כבן 85 נשלח לבדיקת C.T בעקבות בעיות זיכרון ובלבול. תוצאות הבדיקה: מספר אוטמים ישנים דו צדדים. אין עדות לאוטם טרי או לדימום. חדרי המוח סימטרים ותקינים כולל חריצים וציסטרנות. מה ניתן להבין מבדיקות אלו? מה ניתן לעשות? ברצוני לציין שאבי לוקח אספירין. האם יש צורך לעלות את המינון? בבדיקת דופלר של עורקי הצוואר נמצאו הסתיידויות מצד שמאל 50-60 אחוז. מצד ימין בעורק פנימי 70-90 אחוז. ישנה החמרה קלה לעומת הבדיקה שנעשתה שנה קודם. מה ניתן להבין מכך? האם יש קשר לבעיות הקוגניטיביות??? בתודה מראש. כל הכבוד לתשובות הרציניות.

08/10/2007 | 21:40 | מאת: חיפאית

אורנה, עד שנעה תענה.. אין בפורום זה רופא. לדעתי, פענוח, הסבר והשלכות טיפוליות כדאי שתקבלי מהרופאים המטפלים באביך. רק הם שמכירים את כל פירטי הרקע הרפואי ומודעים גם לבדיקות קודמות שלו , יוכלו לסייע ביעילות. עד שתקבלי הסבר כזה את יכולה לנסות - לגבי בעיות זכרון ובלבול, מהבחינה הרפואית, נסי לקבל עצה בפורום נוירולוגיה. לגבי תוצאות הדופלר אפשר לשאול בפורום רפואת משפחה. לגבי אספירין או תרופות אחרות שאביך נוטל, רופא בפורום באינטרנט לא יכול להורות על שינוי במינון, אלא רק הרופא המטפל, המכיר את אביך. בריאות

21/10/2007 | 09:48 | מאת:

כדאי לפנות בהקדם לנוירולוג. הרבה בריאות לאביך נעה