צפדינה ועוורון לילה-מחלות חסר בעבר הרחוק.

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

04/10/2007 | 08:49 | מאת: מיכאל

אני בן 79,ניצול שואה. בימי מלה"ע חליתי בכמה מחלות חסר. ענייני בשתיים: צפדינה, ממנה סבלתי כל החורף 1941-42 , ועוורון לילה ממנו סבלתי בקייץ 1942. שתי ההפרעות עברו בזמנו. היו אז עוד כמה "מחלות" מסוג זה, אבל כאמור, ענייני בשתיים אלה. האם יתכן שהם השאירו "מתנות" לכל החיים? מה ידוע במחקר, בנושא זה? אם הפורום איננו מתאים, אבקשכם להעביר את שאלתי לפורום המתאים או להנחות אותי, למי לפנות.

04/10/2007 | 23:06 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

יש אתר סיוע לזקנים מיזמתו של ד"ר מרדכי שני (שהיה מנהל בי"ח שיבא ומנכ"ל משרד הבריאות) באתר יש פורום ניצולי שואה :לחץ על הקישור http://www.motke.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=31 בהנהלת: אשר אוד מרכז תחום הקשר עם ניצולי שואה, מפלגת הגימלאים. ניתן לפנות ישירות אליי בטלפון 02/6233719 או בדואר אלקטרוני [email protected] אולי הוא יוכל להפנות אותך לכתובת הנכונה. רק זאת, המידע שאתה נותן בשאלתך בודאי אינו מספיק. אני בעצמי ניסיתי למצא באינטרנט תשובות לאפקט ארוך טווח ל SCURVY וחוסר ויטמין A ללא הצלחה. רצוי שתפרט מה הסימפטומים שאתה חש ושאתה חושד שהם תולדה של חסר בשנים ההן.

05/10/2007 | 08:34 | מאת: מיכאל

אני חוזר על שאלתי. האם יש הוכחות לכך שצפדינה ו/או עוורון לילה בגיל צעיר, גורמים לבעיות נסתרות שמתפרצות לעת זקנה, קראת סוף החיים? יש היום הוכחות לכך בקשר לאוסטאופורוזיס, והדבר מוכיח ייתכנות. אני מבקש תשובה ממוקדת לשאלה ממוקדת ולא סיפורים על מפלגת הגמלאים. לאיזה התמחות רפואית זה שייך? לאיזה פורום רפואי של דוקטורס עלי לפנות , בתקווה שיידעו לענות?

07/10/2007 | 06:21 | מאת:

מיכאל שלום. אתה מתאר שתי מחלות חסר שפקדו אותך בעבר הרחוק ושואל האם הן יכולות לחזור או ללבוש צורה אחרת כיום. ראשית חשוב לי לדעת האם ישנם סימפטומים מעוררי חשד שהופיעו לאחרונה שמקשרים אותך לאותן מחלות רחוקות. אני חושבת על חסרים וטראומות שחוזרים הן במישור הפיזי והן במישור הנפשי. הנפש והגוף זוכרים את המודחק ובעיתות משבר הדברים יכולים להבהב ולצוץ.(אני בעד התיחסות לכל האספקטים כמכלול). ישנן גם "צפדינות" נפשיות שגם יכולות לצוץ ויש להיות ערניים אליהן. על פניו נראה ששאלתך קשורה לרפואה פנימית. הייתי ממליצה לך לפנות להתיעצות אצל רופא שהרבה לעבוד עם ניצולי שואה ומכיר את מכלול התופעות. אני חושבת שלהתנסות ארוכת טווח יש משקל בהערכת התופעות והסמפטומים של מחלות חוזרות. לא הייתי ממליצה על קבלת תשובה בפורום באינטרנט כי יש צורך בהערכה ואבחנה של מצבך כיום תוך לקיחה בחשבון של ההסטוריה הרפואית שלך. אני ממליצה לך לפעול בכמה מישורים: א. לפנות לעמך במקום מגוריך ולבקש המלצה על רופא גריאטר שמרבה לעבוד עם ניצולי שואה ב. המקום לקבלת אינפורמציה כללית יותר הוא לדעתי באתר של רופאים ללא גבולותhttp://www.msf.org/. המחלות שאתה מתאר מאפינות אוכלוסיות שחיות בחסך תזונתי קשה והרופאים שם מטפלים פעמים רבות במחלות מהן סבלת. אולי הם גם יקשרו אותך לרופא מתאים בארץ. ג. במידה ולא תצליח למצוא רופא אנא חזור אליי ואנסה לעזור לך לאתר אדם מתאים שיתן לך את התשובות. בהצלחה נעה

07/10/2007 | 06:34 | מאת:

הקשתי בגוגל scurvy ןlong term וקיבלתי קישורים להרבה מחקרים בנושא. ביניהם קשר למסת וצפיפות עצם וכו'. מעבר לזה רק רופא יתן תשובות. דלהלן הלינק http://scholar.google.com/scholar?q=scurvy+long+term&hl=iw&rls=GGLJ,GGLJ:2006-41,GGLJ:en&um=1&ie=UTF-8&oi=scholart