פגיעה בזכרון אצל אדם בן 87

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

01/09/2007 | 00:00 | מאת: אורני

אבי בן 87 . אדם אינטלגני , בעל ידע. בתקופה האחרונה אנו רואים פגיעה בזכרון המלווה בבלבול.פנינו לרופאה גריאטרית שאכן אישרה שמדובר בירידה קוגניטיבת קלה עד בינונית [ לא מדובר באלצהיימר, לטענתה]. המלצתה לבצע בדיקת הדמייה כדי לשלל קרישי דם. בדיקת דופלר צווארי - אבי סובל מסתימות בעורקים הצוואר מזה שנים, ונמצא במעקב אחת לשנה. והיה ואין שינוי המליצה על כדור אקיקון. מאז הביקור אבי מדוכדך כי הבין עד כמה הוא לא זוכר. שאלותי:א. מה עלינו לעשות כדי לעזור לו להתמודד עם הידיעה שישנה פגיעה בזכרון. ב. כיצד עלי להגיב בזמן בלבול. אני מגיבה ברגזנות ובכעס כדי להדגיש לפניו שהוא מבולבל. המון תודה

02/09/2007 | 20:28 | מאת: אורני

המשך ההודעה. אימי טוענת שישנן שעות רבות בהן הוא יושב וחושב. כאשר אני רואה אותו הוא לא נראה לי בדיכאון. מה עלי לעשות, להציע להם לעשות בתודה

03/09/2007 | 06:53 | מאת:

נשמע שאביך במצוקה ובחרדה ממצבו. זה יכול להסביר את הבלבול וההסתגרות. אין ספק שלהגיב ברוגזנות וכעס כלפי הבלבול שלו לא מוסיף למצב אך נראה שאת פועלת מתוך המצוקה שלך. כדאי לפעול בכמה אופנים: א. לפנות לפסיכוגריאטר כדי לשלול דכאון. יתכן שהוא כן זקוק לטיפול תרופתי. במקביל לבקש מעט הדרכה כיצד לנהוג עם אבא במצבי הבלבול שלו. ב. לחשוב על פעולות שיחזקו את תחושת הקומפיטנטיות והשליטה שלו במצב. פעילות פיזית מתונה, "התעמלות למוח" כל אלה הם אפשרויות כמובן בהתאם ליכולתו .אולי לחשוב גם על מסגרת חברתית כלשהיא שתסיח את דעתו. ג. לחשוב על אפשרות של טיפול נפשי יתכן עבורו ואולי אף עבורך. (כי נשמע שאת גם מגיבה לעתים מתוך מצוקה). בהצלחה נעה נעה