מין אצל קשישים

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

28/07/2007 | 10:03 | מאת: גולד

גבר בן 70 עם חשק מיני מפותח,זיקפה,אוהב מין.אשה קרה,שונאת מין,בקושי מסכימה ללטף את אבר המין של הגבר עד שפיכה בחוץ.יש פתרון או שזה הרע במיעוטו.

28/07/2007 | 10:43 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

מבחינה זו אין הבדל משמעותי בגלל הגיל. אם חיי המין נעשים לשדה מריבה נכנסים למעגל קסמים, כי הכעס מגביר את חוסר הרצון ואת חוסר ההנאה ממין. המגע המיני יכול להיות מהנה גם בגילים גבוהים מאד. אפשר בכל גיל לפנות ליעוץ מקצועי אבל לפני שעושים את זה אפשר לנסות עוד דברים. ההנאה ממין היא "אינסטינקט מותנה", במילים פשוטות שההנאה ממין היא שעושה חשק ל"עוד". כמובן שחלים שנויים עם הגיל בפרמטרים הגופניים. הגבר הקשיש צריך גרוי יותר חזק כדי להגיע לסיפוק (למשל ליטוף או עסוי אבר המין, גרוי חזותי כגון סרטים כחולים וכדומה). אצל האשה נוסף לזה הבעיה של יובש בנרתיק. בעיה זו המחמירה במקרים רבים אחרי גיל המעבר גורמת למגע המיני להיות לא נוח ואפילו במקרים רבים כואב. זה עלול להוריד את החשק המיני לאפס. למזלנו המציאו בעשרות השנה האחרונות ג'לים על בסיס מים ששימוש בהם עשוי לשפר מאד את ההנאה של האשה מהמגע המיני. אם האשה מוכנה להתנסות בזה, כדאי לנסות מריחה נדיבה של ג'ל ( למשל KY-GEL ) ועסוי עדין. צריך כמובן הרבה רצון טוב משני הצדדים ורצוי לפתח פתיחות ותקשורת כך שהאשה תדריך את בן זוגה מה עושה לה טוב. כמובן שיעוץ מקצועי יכול להועיל מאד, אבל הוא לא זול וההצלחה לא מובטחת.

12/08/2007 | 07:05 | מאת:

אני ממליצה על פניה לטיפול זוגי אצל מטפל שעובד עם הגיל השלישי. מין הוא תמיד פונקציה של תקשורת זוגיתכשיש לקחת בחשבון אלמנטים פיזיולוגיים. מצרפת לינקים לכתבות בנושא. באחת הכתבות מצוטט נתון שהמין קבל סדר עדיפות מאוד גבוה כשדאגות פרנסה/ילדים /חוסר זמן כבר פחות רלוונטים. http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=1394 http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=1351