בעיה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

24/07/2007 | 09:24 | מאת: שולה

אבי, בן 85,עבר ניתוח מסובך עקב נפילה ושבר בלסת. אשתו התעלמה מהמקרה ונסעה לחו"ל. גם עכשיו, אחרי שנותח והיא חזרה , היא טוענת שעליה לנוח מהנסיעה ואינה מוכנה לקבל אותו הביתה.(בית ששייך לו).והוא נאלץ לגור בביתי עד שתסכים לקבלו בחזרה. מה ניתן לעשות? בתודה שולה

24/07/2007 | 14:34 | מאת: ע

תשובה לא מקצועית: זכותו כמובן, מבחינה חוקית, לחזור לביתו, אבל יתכן והוא זקוק לעזרה בפעולות יומיומיות, ואת זה את וודאי יודעת או שהרופאים יוכלו להסביר לאיזו וכמה עזרה הוא זקוק. יתכן גם שאשתו, שמן הסתם כנראה מבוגרת מאוד גם היא , לא בטוח שיכולה לתת לו את העזרה המתאימה. זה יותר שייך לתחום המשפט לדעתי, אבל אם הוא זקוק לעזרה היכן שיהיה, הוא צריך לקבל אותה אם מהביטוח הלאומי, במידה ומצבו מתאים לקריטריונים שלהם, וזה כרוך באישור, או ממטפלת פרטית.

01/08/2007 | 16:55 | מאת:

ראשית אני מבינה שמדובר באשתו שאינה אימך. יש כאן מורכבות הן משפטית והן משפחתית. לא ברור האם היא אישה חולה, האם אתם חשים ש"השתלטה " על נכסו. מה זכויותיה מול זכויותיו וזכויותיכם. א. פנו ליעוץ משפטי שמתמחה בנושא זה. אני מצרפת לינק לעמותת המשפט בשרות הזיקנהhttp://www.elderlaw.org.il/index.asp ב. קונסטלציה משפחתית כזאת עלולה ליצור יריבות , קרירות וחיץ. יתכן וכדאי לפנות למטפל משפחתי או מטפל מומחה לגרונטולוגיה. מצב כה יכול ליצור כדור שלג משפחתי שיצור הסלמה. במידה וזה אכן כך כדאי לפנות ליעוץ בהקדם. בהצלחה נעה