שואלת בשביל סבתי

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

18/07/2007 | 14:24 | מאת: ש

אישה בת 91, מטופלת 3 פעמים בשבוע בדיאליזה, חולת אסטמה ומלבד זאת בריאה. נפלה ושברה את פרק הירך. הרופאים ביקשו שנחליט - האם לעבור ניתוח להכנסת בורג - ניתוח לא פשוט בגילה, שיהיה כרוך בהחלמה ארוכה שאנחנו לא בטוחים שתעמוד בה מפאת גילה, פיזיותרפיה וכאבים לעומת - השארתה במצב הנוכחי ושימוש בלתי פוסק במשככי כאבים, כמובן שלא תוכל להתיישב ותצטרך לבלות את שאר ימיה בשכיבה. אודה לך אם תוכל לפרט מה הסיכונים והאפשרויות בכל אחת מהאופציות, האם בכלל מומלץ ללכת על אופציה ניתוחית בגיל כה מבוגר? אולי יש אופציה שלישית שאנחנו לא יודעים ממנה? תודה מראש

18/07/2007 | 16:24 | מאת: חיפאית

בוודאי שקשה לבני משפחה שאינם רופאים להחליט מה יותר טוב בשבילה., ואני משערת שההחלטה אינה פשוטה גם אצל הרופאים. בכל אופן תנסי לשאול בפורומים העוסקים באורתופדיה , למשל כאן - http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-1801,m-Doctors,a-Forums.html

18/07/2007 | 17:38 | מאת:

קודם כל אני חושבת שסבתך צריכה להיות שותפה מלאה בהחלטה במידה והיא יכולה. אני בעד להתיעץ הן עם אורטופד והן עם גריאטר. מדובר פה בשאלות רפואיות חשובות. את מוזמנת להתיעץ כאן על תהליך ההכנה לניתוח וההתמודדות עימו ועם השלכותיו או לחילופין במידה ותחליטו להמנע. בהצלחה נעה