שקרים לבנים בטיפול

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

25/05/2007 | 17:52 | מאת: דודו

שלום רב, רציתי לדעת האם מותר לפסיכולוג לספר "שקרים לבנים" למטופל במסגרת טיפול פסיכולוגי כדי לא לפגוע בו ומה משמעות הדבר מבחינת האתיקה המקצועית? תודה.

26/05/2007 | 21:49 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

דעתי הלגמרי לא מקצועית: יש מטופלים מכל הסוגים. כאלה שרוצים לדעת את האמת וכל האמת. יש מטופלים אחרים שבעצם לא רוצים לדעת את האמת ופסיכולוג טוב אמור לזהות כאלה ולהגיד להם פחות מהאמת השלמה. לדעתי אסור לבעל מקצוע (טיפולי או אחר) לספר שקר מוחלט. יש אולי עוד סוג - מטופל שמסוכן להגיד לו את האמת, שמא זה יזיק לו.

27/05/2007 | 22:34 | מאת: דודו

תודה,אבל אשמח לקבל את דעתה של הפסיכולוגית

29/05/2007 | 19:49 | מאת:

דודו שלום. כדאי לפנות ולשוחח על כך ישירות עם המטפל. בטיפול עוסקים בדרך כלל בעולם ההשלכות והחויות הרגשיות- סוביקטיביות. בתחושות האדם ביחס לעולם והאינטראקציות שהוא יוצר. תפקיד המטפל בד"כ אינו להגיד מה אמיתי ומה שקרי אלא לעסוק בחלקים הלא מודעים העולים בטיפול. הנושא של שקרים לבנים והאופן בו הם מוסברים ,מפורשים ומובנים שייך לעולמות התוכן הסוביקטיביים ורבי הפנים והמשמעות. ישנם חוקים אתיים ברורים בטיפול פסיכולוגי לגבי שמירה על הזמן, המקום, סכנה לבריאות המטופל וסביבתו וגבולות הקשר מטפל מטופל. ניתן לקרוא את הקוד האתי של הפסיכולוגים המצורף דלהלן.http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=361 במידה ותה בטיפול אני ממליצה לשוחח על הנושא ישירות עם המטפל. בברכה נעה