טיפול בחולשה כללית

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

12/05/2007 | 11:10 | מאת: אביגדור

שלום אבי בן תשעים ,לא סובל ממחלות כלשהם,פרט ללקויות שמיעה וראיה,אך הבעיה שמציקה לו במיוחד זו החולשה הכללית שהוא סובל ממנה ומגבילה אותו בפעילות היוניומית .רציתי לשאול האם ישנה תרופה או תוסף תזונה שיכול לחזק אותו קצת. תודה אביגדור

12/05/2007 | 12:21 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

תחושת חולשה היא תופעה לא נדירה בזיקנה (מי כמוני יודע). אחת הסיבות יכולה להיות בעית תזונה. בגיל "הזהב" עלולה להיות הפרעה בספיגת רכיבים של המזון, ביחוד ויטמינים חיוניים. אני למדתי על גופי, שאם אינני משלים את התזונה (שבדרך כלל אני מקפיד שתהיה מאוזנת) במולטיויטמין על בסיס קבוע אני מרגיש שאין לי הכוח למלא את המשימות הרבות שלקחתי על עצמי. כדאי לבקש מרופא המשפחה לעשות בדיקת דם כללית, כולל למשל B12 וויטמינים ומנרלים חיוניים אחרים, ואחר כך להתייעץ אתו, או עם דיאטנית של קופת החולים אם כדאי להשלים את הדיאטה עם תוספי מזון מתאימים. קל מאד להגזים בדבר. אבי ז"ל למשל אכל כמויות גזר גדולות כדאי להתחזק עד שלקה בהרעלת ויטמין A. אני למשל החלטתי (בהתיעצות עם הרופא) ליטול את המולטיויטמין (פארמטון לצורך הענין - אבל לדעתי אינו עדיף על הרבה מותגים אחרים) אחת ליומיים.

16/05/2007 | 22:29 | מאת:

כדאי להתיעץ עם רופא משפח או גריאטר ואפשר גם עם תזונאית קלינית לגיל הזהב. בהצלחה נעה