הבנה בשפת גוף

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

10/02/2007 | 19:15 | מאת: ענבל

ערב טוב דני ואחרים. מאחר ואתם בעלי ניסיון רב ברצוני להעזר בכם ותודה לכם. נשואה לא הרבה שנים. הייתי בארוע משפחתי שבו ישנו אדם המבוגר ממני שנהנה לפלרטט איתי ולא יותר מיזה. אדם מאד נחמד וכיף לדבר איתו ומלא חוש הומור. אך אינני יודעת מדוע בסוף האירוע שנפרד ממני אשתו ניגשה אלי ולחצה לי יד יפה לשלום (ליד בעלה) והוא במקום להושיט את כף ידו הוא הושיט לי את הזרת לשלום, אני באופן ספונטני הגשתי את ידי לחצתי לשלום עם הזרת שהושיט, הרגשתי קצת מוזר, מבוכה מדוע לא הושיט כמו כל אדם נורמלי את כף ידו. מה זה צריך להביע? האם רצה להצחיק אותי או יש הנקרא שפת גוף, מה זה אומר?

10/02/2007 | 23:22 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

זה ממש לא נושא לפורום זיקנה. אנא מצאי פורום מתאים לשאלתך. דעתי האישית - אל לך לעשות מזה ענין, ועל תתני לזה להטריד את מנוחתך.

11/02/2007 | 15:41 | מאת: חיפאית

אני מצטרפת לדני! כל אדם , תמצאי בו במוקדם או במאוחר משהו חריג, משהו שלך נראה לא נורמאלי., מכיוון שאת נוהגת בצורה שונה.. נורמאלי זה מושג שיש בו קשת רחבה של דרכי התנהגות, מנהגים שונים ומשונים... זה לא שייך לפורום זה , ובלי קשר - לא כדאי לעשות מכל זבוב פיל. חיפאית

22/02/2007 | 11:20 | מאת:

שאלתך קשורה ליחס ולסטיגמות של הרבה צעירים כלפי האדם הזקן ולשאלה לגבי נבדלותו החברתית . לעתים נדמה כאילו לאנשים זקנים יש שפה מיוחדת או מנהגים מיוחדים שקשה לפענח אותם. אז עולות שאלות האם לנהוג כלפיו אחרת וכו'. לפי תאורך נשמע שאדם זה , ליד אשתו וליד בעלך, ניסה לפלרטט איתך. היותו זקן לא מונע ממנו להיות שובב או מתבדח, אולי בעל תשוקות, אולי מעט מתגרה באשתו. יכולות להיות המון אפשרויות. נראה הרבה פעמים שהגיל דורש התנהגות יותר חמורת סבר או עם קודים אחרים. במקרה הזה את מתארת אדם זקן שאולי בנשמתו נשאר קצת ילד. אשרי לו נעה

22/02/2007 | 14:57 | מאת: ענבל

נעה,תודה רבה רבה לך. כל מילה סלע.