לתשומת לבכם - מציאות ולא חלום רע

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

11/01/2007 | 19:02 | מאת: גולשת

כתבה היום בווינט - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3351056,00.html אני לא יכולה להעיד ממקור ראשון מכיוון שלא עברתי זאת עם הורי. אבל עדויות ששמעתי מאשרות את הכתוב בכתבה. ואני שואלת את נועה - אני בטוחה שהמצב ידוע לך. איפה אתם ? כל הפסיכולוגים, העובדים הסוציאלים, הרופאים הפסיכוגריאטרים, וכל המטפלים נותני העצות? מדוע אף אחד לא נלחם, (לפחות לא שמעתי על כך) על מנת לשנות את המצב העגום הזה, בלשון המעטה? האם אין דרך חכמה יותר לבדוק את מצב הקשישים? האם אישור של רופא, בקופת החולים או בבית החולים בו היה מאושפז, המכיר את הקשיש ומודע למצבו לא יכול לספק את פקידי הביטוח הלאומי ? הרי ידוע לכל שלמצוא ישראלי שיעשה את העבודה הסיעודית הזאת במשך 24 שעות , ביממה, כל השבוע, שזו עבודה קשה, שוחקת נפשית ופיזית, זה כמו למצוא מחט בערימה של קש.

11/01/2007 | 21:42 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

המצב באמת כך. שלשום הייתי בסמינר חברתי - כלכלי עם חברי משדולת גמלאים - חיפה, ואם חברי הנהלות ארגוני גמלאים אחרים. היתה פגישה עם שלושה חברי כנסת מסיעת "גיל" (מפלגת הגמלאים) והם - ביחוד ח"כ שרוני, יו"ר ועדת הרווחה, הסביר לנו שהם מנסים לשנות את התקנות בנושא המשפיל הזה ובטוחים שיצליחו בזמן הקרוב. אנחנו מצדנו לא נרפה מהנושא. רק היום חזרנו מהסמינר, ואני כבר אכתוב אימייל שוושבת ראש ועדת איכות החיים שלנו, שלא תרפה מנושא חשוב זה, וטוב שהזכרת לי זאת.

23/01/2007 | 15:03 | מאת:

גולשת יקרה שלום. תודה שהבאת את הלינק החשוב הזה. אני חושבת על המלכוד העצום בו נמצאים מבקשי העזרה . על חוסר האונים המונע לצעוק ולהלחם כנגד המצב הקשה הזה. אני חושבת איך בחברנו מי שחלש וזקוק יותר פחות יכול לצעוק את צעקתו וכתוצאה מכך נפגע ומושפל כל כך. אני חושבת על הבחירות האחרונו שמפלגת הגמלאים זכתה בכל כך הרבה קולות, גם של אנשים צעירים. אנשים שנמאס להם לראות את יקיריהם מושפלים ולא מקבלים את היחס המכבד והראוי להם. אני חושבת שעד שלא נמצאים בתוך הסיטואציה לא נותנים את הדעת כמה המצב גרוע ומכאיב. מסכימה שיש צורך בפעילות ציבורת נרחבת. דני במידה ואתה פעיל פוליטית בנושא אשמח אם תעדכן ותידע לגבי הפגנות , עצומות וכל פעילות בנושא. אנסה ליצור קשר עם מפלגת הגמלאים גם בעצמי שיתנו דיווח שוטף לגבי פעילויות כאלה. בברכה נעה

23/01/2007 | 15:10 | מאת:

פניתי למפלגת הגמלאים. הנה לינק לאתר שלהם במידה ויש גולשים נוספים שמעונינים לפנות http://www.gil.org.il/page5.html אני מצרפת גם את פרטיו של גדעון בן ישראל מהסתדרות הגמלאים שפעיל מאוד בנושאים אלה http://www.histadrut.org.il/serve/Union/UnionIndex.asp?Father_ID=3449&ImgOn=1&Depart=2 בברכה נעה

23/01/2007 | 15:14 | מאת: גולשת

נעה שלום, תראי, לאנשים הסעודיים אין שום יכולת להפגין ... לבני משפחותיהם אין אפשרות להפגין , קודם כל מכיוון שהם עסוקים בטיפול באותם אנשים סיעודיים. לדעתי, בעלי המקצוע , האיגודים למיניהם - פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאלים, פסיכוגריאטריה, ועוד כהנה וכהנה, הם אלו שצריכים להפגין את האכפתיות שלהם אם היא קיימת , ולפעול . הפעילות העיקרית ובעצם היחידה שיכולה להועיל - לפעול על מנת לשנות את השיטה המכוערת הזאת, ולהאמין ולתת סמכות לכל רופא שמכיר את האיש לתת אישור לכך שהנ"ל זקוק לעזרה !!! כנראה שמי שיושב (ובלי להכליל) בהנהלת הביטוח הלאומי ובהנהלות אחרות הרלבנטיות , אלו לאוו דווקא האנשים שמבינים עניין, לצערי הרב.

23/01/2007 | 22:24 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

לנועה היקרה, אני פעיל ביחוד בשדולת גמלאים - חיפה, ואנחנו מתמקדים בנושאים מקומיים, אבל בגלל זהות האינטרסים נרשמתי למפלגת גיל ואני מתכוון להיות פעיל גם שם. כמו שאמרתי, ח"כ שרוני, מפלגת גיל, יו"ר ועדת הרוחה אמר קטגורית שהוא השיג שבעוד חדשים מעטים התופעה הבזויה הזאת תגמר. הוא לא פרט איך אבל לא נרפה ממנו בנושא. יש לנו חברה, יו"ר ועדת הרוחה של שדולת גמלאים - חיפה, שאני יודע שנושא כזה היא לא תרפה ממנו. היא בקשר עם שרוני גם בנושאים אחרים. דני