מחפש עזרה לסבתא שלי

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

26/12/2006 | 13:44 | מאת: עוזי

שלום וברכה לסבתא שלי יש מטפלת , עובדת זרה, אך היא איננה יודעת עברית טוב, ולכן לסבתא שלי אין עם מי לדבר, והיא רוב הזמן ללא חברה, היא גם לא יכולה לצאת מהבית מגלל מגבלות. הייתי שמח לקבל עזרה והפניות בקשר לעניין זה אולי יש מתנדבים שמוכנים לבוא ולדבר איתה שעה ביום ולהיות לה לחברה. כל טוב נכד דואג עוזי חן

26/12/2006 | 15:16 | מאת: גולשת

עוזי, בקשר למתנדבים - תנסה לשאול במחלקה לייעוץ לקשיש בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורי סבתך. יתכן ויש שם מתנדבים שעורכים ביקורי בית לשם חברה ושיחה בלבד. גם הם בדרך כלל מבוגרים. תציין גם אם סבתא מדברת שפה נוספת לעברית http://www.btl.gov.il/NR/exeres/E82E2FBE-AAAB-4572-9A8D-6D68F0FA964C.htm#515AE08B_2398_4B32_BFBB_08F098339933. אם אפשר, ובלי להכיר במי מדובר, הכי טוב לסבתא שקרובי המשפחה יגיעו אליה בתדירות גבוהה ככל האפשר. חשובה יותר, לדעתי, עצם הביקור ולא אורכו. כך שאם גרים לא רחוק מאד, כדאי לעשות זאת. הקשר שלה עם בני משפחה קרובים ואוהבים , זה מאד חשוב לה ויכול לעודד .. בנוסף, גם שיחות טלפון תכופות עוזרות במשהו., להפיג את הבדידות.

26/12/2006 | 16:56 | מאת: עוזי חן

תודה רבה אני אבדוק את זה אשמח לשמוע מעוד אנשים על רעיונות, עצות קישורים וכו' נוספים

28/12/2006 | 10:40 | מאת:

עוזי שלום מלבד הפניתה של גולשת ישנן דרכים נוספות. א לפנות לשי"ל באזור מגוריך ב.לפנות למחלקת הרווחה ולשאול על מתנדבים. מלבד אנשים מבוגרים ישנם גם תלמידי תיכון בפרויקטים התנדבותיים שונים. ג. לפנות לבית אבות באיזור ולברר האם גם שם יש מתנדבים.אני מצרפת גם את הקישור לדבריו של דני למטה על עמותות התנדבות. http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1331,xPG-11,xFT-6558,xFP-6611,m-Doctors,a-Forums.html כדאי גם לפנות לסביבה הקרובה (חברות קרובי משפחה של סבתא ) ולשאול גם אותם. בהצלחה נעה

28/12/2006 | 19:26 | מאת: עוזי חן

תודה רבה נעה אני אבדוק את האפשרויות