התמודדות מול מצבים מביכים עם סבא

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

04/10/2006 | 19:46 | מאת: ליטל

סבי כבן 70, ולאחרונה פיתח תופעה מביכה של קיבוץ נדבות. חשוב לציין כי אינו סובל ממצוקה כלכלית כלשהיא, ואינו חייב לאף אדם, בעקות התופעה בדקנו גם את מצב הח-ן שלו ונראה כי משיכות אן תנועות לא סבירות בח-ן. אבי ואחיותיו ניהלו עימו שיחה ע"מ לנסות ולזהות האם המעשה מתבצע במודע או שחלילה הוא מתחיל לסבול ממצבי עירפול של המציאות. אך הוא דחה את טיעוניהם בכל תוקף ואבי סיפר לי כי נראה לו, שהוא מייד הבין על מה הם מדברים והוא בוחר להדוף אותם בטענה שהם מדברים שטויות. שאלתי היא האם כדאי לי לחזור ולדבר איתו על הנושא- מאחר וידוע שיש לו כלפי חולשה מסויימת, מצד שני אני פוחדת שייפגע ממני או יובך מעצם התערבותי. ואם לא כדאי שאני אתערב למי כדאי לפנות? חשוב לציין שמדובר באיש של כבוד שתמיד יעזור לאחרים ולעצמו לא מבקש דבר, הוא אדם מאוד עצמאי גם בגילו ולא מוכן לקבל מרות מאף אדם, ושבשלוש השנים האחרונות הוא מדחיק את מחלת הסרטן.- אודה לכם על התשובה המהירה.

08/10/2006 | 19:00 | מאת:

ליטל שלום. את מתארת איך סבך מתמודד עם מצב חיים לא פשוט. ראשית הוא מדחיק את מחלת הסרטן. האם קיבל טיפול כלשהוא? האם הוא מזניח את הטיפול ונמצא בסכנת חיים? ראשית במידה והוא אינו מקבל את הטיפול הרפואי ההולם זו הסכנה האמיתית. עניני חשבון הבנק וקיבוץ הנדבות הם דרכו לזעוק את מצוקתו. לנפש יש דרכים פתלתלות לכך.זה קונפליקט קשה של אדם עם עצמו. יש לעזור לו לקבל טיפול הולם. אני חושבת על גאוותו ועל רצונו להיות עצמאי יחד עם זאת הוא פוגע בבריאותו ויתכן שמעמיד עצמו בסכנת חיים. כדאי לפנות לרופא המשפחה ולחשוב עימו ביחד כיצד לעזור לו להכיר במחלתו. יתכן שבמקביל כדאי לכם להתיעץ עם איש טיפול שיעקוב וייעץ וידריך. בהצלחה נעה