תרופה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

14/08/2006 | 18:21 | מאת: לילי

אני בת 67 סבלתי מדכאון מצבי עקב פטירת בעלי. נוטלת רסיטל 40 מ"ג ליום ללא תופעות לוואי בהשפעה בינונית כי עדיין אני סובלת ממצבי מתח ולחץ ללא סיבה ברורה.. האם כדאי להחליפה לאיקסל ?האם היא תהיה יותר מתאימה ?

15/08/2006 | 08:52 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

קודם כל לבנו אתך על אבדן בעלך. אנחנו יודעים כמה נורא זה לאבד אדם שאוהבים אותו ובילו אתו את השנים היפות של החיים. אז קודם כל, לא מתגברים על זה אף פעם לחלוטין, אבל יש הרבה דברים כדי לחזור למין נורמליות. אני לא רוצה לתת עצות בגרוש, אבל הדבר החשוב ביותר הוא למצא עיסוקים למלא בו את הענין בחיים. יש המון גופים התנדבותיים שמשועים למתנדבים בתחומים רבים. אם תרצי ארחיב. דוגמה אחת: אלמנה של בן דודי שאני עוסק אתה יחד בפעילויות התנדבודיות רבות, למדה להשתמש במחשב וכתבה ביוגרפיה של בעלה המנוח, ובהזדמנות זו גן של אביה ושל אמה, וגם הקימה להם אתר הנצחה באינטרנט. אשר לשאלה העיקרית שלך, א ל ת ח פ ש י עצות לגבי תרופות באינטרנט וגם לא מחברים טובים. הכתובת היחידה היא הרופא. בדרך כלל רופא המשפחה בהחלט מוסמך ליעץ ביחס לתרופות נוגדות דכאון. רק דעי ש ל כ ל התרופות האלה יש תופעות לואי, ביחוד אם נוטלים אותן לזמן ממושך. אגב, יש קבוצות תמיכה בבטוח הלאומי לאלמנים/אלמנות, ומה שעוד יותר מענין, אפשר גם להתנדב שם, לעבור השתלמות ולעזור לכאלה שבמצב יותר קשה ממך. שיהיה רק טוב.

21/08/2006 | 14:15 | מאת:

לילי שלום. גם אני מצטרפת לדני לניחומים על אובדן בעלך. כדאי לפנות בהקדם לפסיכיאטר מטפל ולהתיעץ איתו לגבי השינויים התרופתיים. פסיכיאטרים מודעים לדקויות בהבדלים בין התרופות. בנוסף, במידה ויש קושי תפקודי וחסר בכוחות לאורך זמן כדאי (בנוסף לאופציות שדני אעלה) לפנות לטיפול פסיכולוגי. מאחר ומדובר בדכאון על רקע תגובתי של אבל יתכן וטיפול יכול להתאים. בברכה נעה