התערבות משפחה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

09/08/2006 | 18:42 | מאת: מורן ה

שלום, מהן השיטות בהם נוקטים מוסדות סיעודיים על מנת לנטרל או להפחית את ההתערבות משפחת הקשיש בטיפול שהוא מקבל? אודה לתשובתך

09/08/2006 | 19:18 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

כדי שתפרטי במקצת. אני מכיר מוסדות שמעריכים מעורבות המשפחה (אני עצמי מכיר רק מוסדות יקרים).

21/08/2006 | 14:11 | מאת:

מורן שלום. ישנם סוגים שונים של מדיניות במוסדות אישפוזיים , סיעודיים ורופואיים. האם את ומשפחתך מחפשים להיות מעורבים? האם אתם רוצים שמישהו אחר יקח עליו את הפיקוד? המגמה המרכזית היא שהמוסד יסייע ככל האפשר בנטל הטיפול בבן המשפחה אך לא ישאיר את המשפחה בחוץ. יש חשיבות רבה בערוב המשפחה בתהליך קבלת ההחלטות הטיפולי (אלא אם המשפחה לא מעונינת).. עליך ועל משפחתך לחפש אחר מקום שאתם חשים בו נוח , שהצות הרפואי רכש את אמונכם ויש אל מי לפנות. אולי שאלתך קשורה גם לאופן בו הצוות מעורר את אמון המטופל והמשפחה. ככל שהצוות מקצועי, משופע בידע ואנושי יותר, כך המטופל והמשפחה חשים בידיים טובות והתהליך אמור לקרות בד בבד באופן טבעי . בברכה נעה