דפרסיה או בעיה נוירוגית

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

10/07/2006 | 18:17 | מאת: v

אימי היא בת 86, גרה בחו"ל. לפני 15 שנה עברה CVA במוח קטן שפגע בעיניה במובן של מיקוד ריאה וכתוצאה בעיות של שיווי משקל, ורעד בידיים. לפני 4 שנים אבי נפטר ומאז יש הדרדרות רציני בתפקודה: חוסר שליטה בצרכיה, כמעט לא מדברת, חוסר ריכוז, לא מתקשרת עם הסביבה, לא מכילה את עצמה, לא שותה כי לא בולעת מים רק עם כפית. היא גם לא מכירה את הילדים שלה או משפחה. ע"פ הרופא כאילו היא בת 3 חודשים. לאחרונה כל הצירים בגופה קשים. כל הבדיקות מעבדה שלה תקינים כולל לחץ דם. בעבר היא היתה אישה מאוד דינמיק. השאלה היא האם אפשר שההדרדות הזאות היא תוצאה מדיכאון עמוק או זה הדרדרות טבעית. יש להוסיף שהיא ואבי חיו ביחד יותר מ 60 שנה והיו מאוד מאושרים. תודה

10/07/2006 | 18:38 | מאת: v

אני מצידי מרגישה נוראה כי אני כאן ואין לי אפשרות לנסוע גם בגלל המחיר נסיעה וגם הרגשה השמה כי בצד אחד אני מאוד רוצה לראות אותה (יותר מ15 שנה לא ראיתי)מצד השני אני לא רוצה כי אני מעדיפה לזכור אותה כמו שהיא היתה. שוב תודה

15/07/2006 | 21:09 | מאת:

V שלום. את מתארת מצב שבו מצבה של אימך הולך ומדרדר. נשמע שיש כאן כמעין אפקט דומינו , המערכות התפקודיות קורסות זו אחר זו.הCVA ואחר כך התאלמנותה של אימך וכו'. את שואלת את המצב לסיבה והאם מדובר בדיכאון. יתכן שמדובר בדיכאון ניווני עמוק. אך גם יתכן שמדובר בתהליך פיזיולוגי או נוירולוגי שעדיין לא התגלה או אובחן במלואו. לא ידוע אם הסיבה משנה. אני חושבת בעיקר עלייך מול כל זה. על היותך רחוקה ממנה (אני מבינה שהיא בארץ אחרת?) . במידה וזה דכאון הרי עלול להתעורר רגש אשמה נוראי. האם הדיכאון כי אינך לידה? יחד עם זאת רגש האשמה אינו מקדם אותך כי לא ברורה הסיבה למצבה של אימך. כמו כן לא ברור האם נוכחותך היתה משנה במשהו את המצב. אני חושבת שעיקר ההתמודדות היא שלך. האם את מסוגלת לראות את אימך במצבה הסיעודי? ישנו כאן מאזן אימה. מצד אחד דכדוך שעלול ליפול עלייך כשתתודעי למצבה של אימך מקרוב. מצד שני מי כרגע דואג לה? איך את יודעת שהיא מקבלת טיפול מסור? מהו באמת מצבה? לעתים כשנמצאים רחוק דווקא הדמיונות עלולים גם להיות מפחידים הרבה יותר מהמציאות. יתכן שעלייך לבדוק את המצב מקרוב . נשמע שכל הנושא מאוד מורכב ויתכן שתזדקקי ללווי ותמיכה בתקופה זו של קבלת החלטה לגבי נסיעה והתמודדות. את חייבת לה ולך לפחות את הבירור. בהצלחה נעה