הפניה למומחה לגיל הזהב

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

13/06/2006 | 15:48 | מאת: אורי

שלום רב, אמא של אשתי כבת 90 סיעודית אך מטופלת בבית. סובלת מכאבים קשים זה שבועות רבים ולמרות אישפוזים בבית חולים ובדיקות של רופאים לא נמצאת דרך לעזור לה בסבל הרב. המצב מביא את בני המשפחה המטפלים ותומכים על סף שבר נפשי מעוניין לדעת האם יש למי לפנות להתיעצות מודה מראש לתשובתכם ....ופרט לכך, מאוד מעריך את האתר והנעשה בו אורי ב.

13/06/2006 | 22:29 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

האם התיעצתם עם העובדת הסוציאלית בבית החולים בו היתה מאושפזת? אולי תמצא דרך לפנות למרפאת כאב באחד המרכזים הרפואיים. מלבד זה תצטרך לחכות עד שנעה תחזור (ב18 לחודש). לי אין עצות טובות אחרות. אם זה היה קורה לי הייתי פונה לרופא פרטי, כי רופאים ציבוריים נוטים לא להתיחס ברצינות לאנשים זקנים כמונו.

19/06/2006 | 06:27 | מאת:

אורי שלום. קודם כל תודה. אתה מדבר על תמיכה עבור אישתך ? עבורך? עבור האחים של אישתך? בכל מקרה יש אפשרות גם לתמיכה קבוצתית. ישנן קבוצות תמיכה לילדים של הורים מבוגרים. ניתן לאתר אותן במחלקות רווחה,ביטוח לאומי, קופות חולים, לעתים דרך מודעות בעיתון. מלבד זה ניתן לפנות ליעוץ פסיכולוגי פרטני. אפשר לברר בקופת חולים כיצד להגיע לטיפול פסיכולוגי מתאים. במידה ואתה מעונין אתה יכול לכתוב לי היכן אתם גרים ואנסה לעזור לך לאתר כתובות מתאימות. בברכה נעה

20/06/2006 | 22:25 | מאת: צביקה

אמי בת 76, סובלת מבעיות סכרת, לחץ דם, סתימת עורקים ברגליים וכאבים נלווים, סובלת מכאבי גב תחתון שמוקרנים לרגליים, לאחרונה התגלה בשיקוף כתם בכליות, עברה לפני מספר שנים ניתוח מעקפים. בעקבות פניות שלה לקופ"ח (כללית) הופנתה לבדיקות שונות במיקומים שונים במרווחי זמן ארוכים בין בדיקה לבדיקה וכך גם לגבי קבלת תוצאותיהן.מדובר במהלך המתמשך חודשים רבים, "טרטור" בין מכונים ורופאים שונים, שמחמירים את מצבה. רופאת המשפחה בקופ"ח מתנגדת לפניתנו לאשפזה בבית חולים לשם ביצוע בדיקות מרוכזות ואיבחון טיפול מתאים. הייתי מבקש לדעת איך ניתן לרכז את כל הבדיקות המקצועיות במהלך אישפוז אחד. למי פונים בקופ"ח? בתודה, צביקה