חרדה ממעבר לבית אבות?

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

17/05/2006 | 22:18 | מאת: דניאלה

שלום.. יש לי סבא וסבתא מבוגרים, שחיים ביחד בבית משלהם. לאחרונה אמי ניסתה לשכנעם לעבור לבית אבות יוקרתי או לשכור מטפלת צמודה בביתם. לאחר חודשים של התלבטויות, חיפוש בתי אבות (של סבא וסבתא שלי יחד עם אמי), מצאו בית אבות שכנראה יהיה רלוונטי בעתיד הקרוב מאוד. אציין שסבתי תמיד דיברה על בית אבות (עוד מלפני כמה שנים) וסבי תמיד דחה את הרעיון. כיום, הם הסכימו עם ההחלטה אך חרדים בנוגע למעבר. לאחרונה אמי מדווחת על שינויים בסבתי. היא מדווחת שסבתי שומעת באזניה "רעשים" משונים, כמו ממטרות ורואה תמונות מול העיניים (לאו דוקא שליליות). האם היא סובלת מאיזושהי חרדה בעקבות המעבר העתידי לבית האבות? האם יש דרך לעזור לה? (הם פנו לקופת חולים והפנו אותה לבדיקות). תודה, דניאלה.

22/05/2006 | 22:18 | מאת:

דניאלה שלום. החרדה מהמעבר בית אבות היא טבעית וקיימת כמו כל מעבר אחר בחיים. כדאי לעשות את המעבר הדרגתי מאוד, בקצב המתאים לסבך ולסבתך. הכרות ארוכה ומתמשכת ככל שניתן עם הצוות, עם הדיירים והפעילויות היא חשובה והכרחית. כדאי שהמעבר יתקיים רק כאשר יחושו בטוחים מספיק.להשתדל שאלמנט הזמן יהיה גמיש . כדאי לחשוב איתם על רעיונות שיקטינו את רמת החרדה שלהם. הם בודאי יודעים הכי טוב מה מרגיע אותם. לגבי סבתך, כדאי להתיעץ עם גריאטר ולבדוק האם מדובר בסממני חרדה או בתופעות אחרות (במידה והן מדאיגות). שיהיה מעבר קל ומוצל נעה

23/05/2006 | 00:16 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

לחדד את מה שנוע כתבה: יש בתי אבות (אני מרבה לראות פרסומות כאלה) המאפשרים לשכור דירה לתקופה קצובה לנסיון. אמי החורגת נהגה כך ואכן המעבר אחר כך היה חלק.