בעיות זיקפה בגיל 73

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

10/05/2006 | 12:41 | מאת: shira

בעלי מטופל בנורמיטן 100 ובסימבסטטין 10 מ"ג לאחר אירוע לבבי לפני כ4 שנים. מאז לא היו בעיות מיוחדות בקיום יחסי מין ובזקפה. לאחרונה בעלי עבר ניתוח אורטופדי. כחודש לפני הניתוח ועד עכשו שזה 5 שבועות אחר הניתוח התחילו בעיות בזיקפה ובעקבות זה קושי בקיום יחסי מין. לפי דעתי זה קרה כנראה בעקבות חרדות מהניתוח ועכשו עדיין אין החלמה שלמה. ברצוני לדעת האם ניתן להליץ לקחת איזה שהוא תכשיר או משחה כדי לעבור את התקופה הזו. אני מקוה שזה יסתדר במשך הזמן אך אני חוששת שאם זה לא יטופל זה יהיה יותר מסובך לצאת מזה. אנא תשובתך

10/05/2006 | 14:21 | מאת: חיפאית

שירה, לדעתי כדאי שתפני את השאלה שלך לד"ר לין בפורום "הפרעה בתפקוד המיני" וכן לרופאים בפורום "רפואת משפחה". , על מנת לקבל תשובה מנקודת מבט רפואית. (מכיון שיש בוודאי חלק בעניין לנטילת תרופות, גיל ומצב רפואי כללי). בפורום כאן, מנהלת הפורום הינה פסיכולוגית, ותוכל לענות לך מנקודת ראות זו .. חיפאית

10/05/2006 | 22:50 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

בעיות זיקפה בגיל גבוה הן שכיחות ביותר, ביחוד אחרי ניתוח גדול. אולי רופא המשפחה ירשום לו אחת התרופות המסיעות לזקפה (בתנאי שאין מצב רפואי שנוגד את זה). התרופות האלה (ויאגרה, סיאליס לויטרה וכד') אינן זולות וגם לא בלי תופעות לואי (על פי רוב לא חמורות - עובדה שמליונים של גברים נוטלים אותן) חוץ מזה יש המומנט של ההשפעה של הניתוח, ואולי כאבים בתנוחות מסוימות. אחרי ניתוח שבר העליתי לאינטרנט את השורות האלה http://www.angelfire.com/bc3/schiffer/tnuha.htm זה מאפשר מגע מיני מאד נינוח שעשוי להתאים למצב שאת מתארת. מה שחשוב מאד, לא לעשות מזה ענין גדול. גבר יכול להגיע לאורגזמה גם ללא זקפה כלל, ובודאי שאני לא צריך להגיד לך שהוא יכול להביא את בת זוגו לסיפוק מיני מוחלט גם ללא חדירה. אם את רוצה הרחבה לדברי, אנא חזרי עם שאלות נוספות. שיהיה לכם רק טוב.

10/05/2006 | 22:57 | מאת:

שלום לך. כפי שצוין על ידי החיפאית איני יכולה להתיחס לאספקט התרופתי. לשם כך יש להתיעץ עם רופא מוסמך. אני יכולה להשיב לך מההיבט הזוגי. את מספרת שעל אף הבעיות הרפואיות של בעלך , המין ביניכם היה תקין. מאוד טבעי שלפני ניתוח תעלה רמת החרדה וירד החשק המיני ו/או התפקוד המיני. את חוששת שאולי תפקודו המלא של בעלך לא יושב באופן מלא. לי לא ברור עד כמה השאלה היא נטו על נושא יחסי המין. ישנן תקופות קלות וקשות יותר בחיי זוג. בדרך כלל בגיל השלישי נושאים בני הזוג יחד את החרדה כלפי עצמם וכלפי בני זוגם. יש בכך במידה רבה אבן בוחן לחיי הנישואין. כמה בני זוג יכולים לתמוך ולהיות אינטימיים אחד עם השני ולעזור זה לזה לעבור את הרגעים המפחידים והקשים. המין בדרך כלל הוא סיממן לקרבה, מנחם ומרגיע. זוגיות טובה יכולה לספוג גם תקופות של ירידה במיניות (עקב מחלה, לידה וכו'). אם המין הוא דרך התקשורת המרכזית בין בני הזוג הבאה במקום צורות תקשורת אחרות , אז הזוגיות עלולה להפגע. במידה ועולה חשש על ידיך ועל ידי בן זוגך שהעדר מין בתקופה זו עלול לפגוע בזוגיות, כדאי לפנות ליעוץ. הרבה בריאות נעה