שכיחה

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

15/04/2006 | 20:13 | מאת: ליזה

שלום! אבקש את עזרתכם אימי בת 79 מזה תקופה היא כל הזמן היתה מתלוננת שהשכנים גונבים או זורקים לה חפצים מהחצר (לדעתינו זה לא היה נכון). בתקופה האחרונה היא מתלוננת שבני המשפחה שאינם גרים אצלה יש להם מפתח והם נכסים אליה הביתה וגונבים לה כספים.הדבר אינו נסבל ולדעתינו היא כנראה מבזבזת או מניחה במקמות שונים ומאשימה אותנו. אנא עזרו לנו. תודה וחג שמח

15/04/2006 | 21:19 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אם אתם בטוחים שהיא באמת ממציאה את הדברים, אזי לדעתי זאת התנהגות אופיינית למחלות זקנה מסוימות. אתם צריכים לעשות תור לרופא גריאטרי (מומחה למחלות זיקנה) מומחה, בקופת החולים של האמא. הרופא יערוך לה אבחון ויתן לכם המלצות כיצד לפעול. יש מצבים בריאותיים בזיקנה שאפשר לבלום אותם או אפילו להקל עליהם. לפעמים זה אפילו רק חוסר איזון תזונתי. מה שזה לא יהיה אתם מוזמנים אחרי האבחון לחזור לפורום וננסה לעזור לכם לחשוב הלאה. מועדים לשמחה ושיהיה לכם שבוע טוב

30/04/2006 | 09:29 | מאת:

ליזה שלום. מצטערת על התגובה המאוחרת. מצטרפת לדני שכדאי לפנות בהקדם לרופא גריאטר. כמו כן חשוב לשים לב לכל הקשרים החברתיים. הרבה פעמים תוגבות של "גונבים לי, נכנסים אליי" הם בהפוך על הפוך הבעת מצוקה חברתית וביטוי תחושת בדידות. תנסו לבדוק איתה את הנושא. בברכה נעה